Κουντουρά: Αυξημένες αφίξεις από Ρωσία, Γερμανία και Αγγλία το καλοκαίρι

Αρχική » Ελλάδα » Κουντουρά: Αυξημένες αφίξεις από Ρωσία, Γερμανία και Αγγλία το καλοκαίρι

Πολύ αυξημένη είναι έως στιγμής η ζήτηση για αφίξεις το καλοκαίρι στην Ελλάδα τουριστών από τη Ρωσία, τη Γερμανία και την Αγγλία, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, υπογραμμίζοντας ότι και για το 2016 υπάρχει θετικό πρόσημο στον ελληνικό τουρισμό.

«Από Ρωσία, Γερμανία και Αγγλία η ζήτηση των αφίξεων είναι πολύ αυξημένη και εκτιμάμαι ότι το 2016, αν όλα πάνε καλά, θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό» είπε η κ. Κουντουρά, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για την ελληνική οικονομία την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, από τις 7 Απριλίου έως τα τέλη Νοεμβρίου.

Σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε επίσης και το ότι η Ελλάδα κατάφερε να καθιερωθεί ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός κρουαζιέρας, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και από τη Ρωσία και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας – Ρωσίας.

Όπως είπε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, μεταξύ άλλων, σε συνεννόηση με την αρμόδια υπουργό της Ρωσίας κ. Μανίλοβα, στις 20 Μαϊου θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα φόρουμ με στόχο τη στήριξη του θρησκευτικού – προσκυνηματικού τουρισμού.

«Η ροή από τη Ρωσία αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη και η κ. Μανίλοβα τόνισε το ενδιαφέρον της να έρθουν όλες οι περιφέρειες της Ρωσίας εδώ, ώστε να γνωρίσουν τη χώρα και να μπορέσουν να την προτείνουν στους κατοίκους τους» τόνισε η κ. Κουντουρά.

ΠΗΓΗ

 

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια