Η «ΜΑΝΟΝ ΛΕΣΚΟ», του Giacomo Puccini το Σάββατο 05 Μαρτίου 2016 στο ΤΕΙ Καστοριάς απευθείας από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Η «ΜΑΝΟΝ ΛΕΣΚΟ», του Giacomo Puccini το Σάββατο 05 Μαρτίου 2016 στο ΤΕΙ Καστοριάς απευθείας από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

Ο Όμιλος Αντέννα σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς παρουσιάζει τις παραστάσεις της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, φέρνοντας τα μεγαλύτερα έργα της όπερας σε ζωντανή μετάδοση στο ΤΕΙ Καστοριάς.

Το βραβευμένο πρόγραμμα “The Met: Live in HD”, μετά τις εκπληκτικές παραστάσεις «Τροβατόρε», «Οθέλλος», «Τανχόϊζερ»  και Αλιείς Μαργαριταριών  που μάγεψαν το καστοριανό κοινό, παρουσιάζει το επόμενο Σάββατο 05 Μαρτίου 2016 στις 19:55 στο ΤΕΙ Καστοριάς το αριστούργημα του Giacomo Puccini «ΜΑΝΟΝ ΛΕΣΚΟ».

Η σκηνή της Met «φλέγεται» όταν η σοπράνο Kristine Opolais και ο τενόρος Roberto Alagna ενώνουν τις δυνάμεις τους σε αυτή την ιστορία εμμονικής αγάπης του Puccini. Η Opolais ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας επαρχιωτοπούλας με ελεύθερο πνεύμα που γίνεται η ψυχή του Παρισιού. Παράλληλα, ο Alagna είναι ο τολμηρός φοιτητής που την διεκδικεί απεγνωσμένα. Ο σκηνοθέτης Sir Richard Eyre τοποθετεί την δράση στην κατεχόμενη Γαλλία σε ένα σκηνικό φιλμ νουάρ. «Απεγνωσμένο Πάθος» είναι η φράση που ο ίδιος ο Puccini χρησιμοποίησε για να περιγράψει αυτή την όπερα, η οποία επιβεβαίωσε την θέση του ως τον πλέον διάσημο Ιταλό συνθέτη όπερας της εποχής του. Διευθύνει ο πρώτος μαέστρος της Μet, Fabio Luisi.

Η παράσταση θα μεταδοθεί με ελληνικούς υπότιτλους, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καστοριάς, από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς, η οποία στα διαλείμματα θα προσφέρει δωρεάν εδέσματα και κρασί.

Τιμές εισιτηρίων:

  • 15,00 € κανονικό εισιτήριο.
  • 10,00 € μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων και ΑΜΕΑ.
  • 7,5 € το άτομο (15,00 € για δύο άτομα) με το κουπόνι «1+1 της ΟΔΟΥ», του φύλλου 825, της Πέμπτης 3 Μαρτίου 2016, ισχύει για 20 διπλά εισιτήρια και είναι απαραίτητη η δήλωση ονοματεπώνυμου (τηλ. 2467029638). Η ίδια προσφορά ισχύει και στο «Βήμα της Κυριακής» (στο κυριακάτικο φύλλο μία εβδομάδα πριν την παράσταση).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς «Ορεστειάς»  Αθ. Διάκου 1 (πάρκο “Ολυμπιακής φλόγας”) στο τηλέφωνο 2467022292.

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

“ΟΡΕΣΤΕΙΑΣ”

                                                                                              Καστοριά 02 / 03 / 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια