Ένωση Λιμενικού: “Ανάμεσα στους πρόσφυγες υπάρχουν πολλοί εν δυνάμει δολοφόνοι”

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Αρχική » Ελλάδα » Ένωση Λιμενικού: “Ανάμεσα στους πρόσφυγες υπάρχουν πολλοί εν δυνάμει δολοφόνοι”

Να ληφθούν μέτρα από την κυβέρνηση  για την προστασία όχι μόνο των ίδιων των προσφύγων αλλά και…
για την ασφάλεια των Λιμενικών ζητά η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά και Νήσων, μετά τα ανησυχητικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στον Πειραιά όταν ξεκίνησαν οι συγκρούσεις μεταξύ των προσφύγων-λάθρο και μετά τις χαοτικές και άκρως επικίνδυνες καταστάσεις στον καταυλισμό της Ειδομένης όταν Αφγανός βίασε ένα επτάχρονο κορίτσι και παραλίγο να λιντσαριστεί από το πλήθος

Τονίζουν πως ανάμεσα στους λαθρομετανάστες υπάρχουν κάποιοι που δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή, και αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα μπορεί να θρηνήσουμε κάποια στιγμή θύματα.

«Το χθεσινό περιστατικό με τις συμπλοκές μεταξύ προσφύγων-μεταναστών στην πύλη Ε1 δεν ήταν, όπως γνωρίζετε, μεμονωμένο. Δυστυχώς μέρα με την ημέρα η κατάσταση χειροτερεύει. Ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που αδιαμφισβήτητα ζουν το δικό τους δράμα, υπάρχουν κι εκείνοι που δείχνουν να μην υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.
Είναι πλέον πολλά τα περιστατικά με κάποιους μετανάστες που έχοντας στην κατοχή τους αιχμηρά αντικείμενα προκαλούν επανειλημμένως σοβαρά προβλήματα, τραυματισμούς, υλικές ζημιές και αναστάτωση στους χώρους παραμονής», επισημαίνει η Ένωση των Λιμενικών.

«Χωρίς να θέλουμε σε καμία περίπτωση να κινδυνολογήσουμε ζητάμε να ληφθούν μέτρα για την προστασία όχι μόνο των ίδιων των προσφύγων αλλά και για την ασφάλεια των συναδέλφων μας, οι οποίοι έχοντας ξεπεράσει τις αντοχές τους, δουλεύουν επί 24ωρου βάσεως κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες»

«Οι Λιμενικοί δε μπορεί να παίζουν το ρόλο του δεσμοφύλακα χιλιάδων ανθρώπων ούτε να κάνουν τον “διαιτητή” όταν οι χώροι του λιμανιού μετατρέπονται σε “ρινγκ”. Παρά τις γενικές δυσκολίες αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών που είναι αντιληπτές, θεωρούμε ότι η σωστή και ασφαλής λειτουργία του λιμανιού θα πρέπει να είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας».

Πηγή

 

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια