Oladeka.com – Θα απεργούσαμε αλλά…

ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » Oladeka.com – Θα απεργούσαμε αλλά…

Είμασταν έτοιμοι να απεργήσουμε. Δεν είμαστε δημοσιογράφοι αλλά το έργο μας δυστυχώς ή ευτυχώς για κάποιους είναι δημοσιογραφικό. Ερχόμαστε από τον παραδοσιακό mediaκό κόσμο αλλά βλέπουμε στο σήμερα και προσπαθούμε να εστιάσουμε -όσο γίνεται- στο μέλλον.

Συμφωνούμε με το γενικό συναγερμό που επικρατεί στην Ελλάδα σχετικά με τα όσα αποφασίζονται για εμάς, χωρίς εμάς. Είμαστε κοντά στους αγρότες, υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και όλους τους άλλους Έλληνες που αντιλαμβάνονται και βιώνουν τη ζοφερή πραγματικότητα που επιβάλλεται στην πατρίδα. Μέσα σε όλα αυτά είπαμε να απεργήσουμε σήμερα κι εμείς ως δημοσιογραφικό μέσο (έστω χωρίς συνδικαλιστικές ή άλλες περγαμηνές και ψηλά καπέλα) για να στείλουμε το ίδιο μήνυμα με όλους τους άλλους.

Και από το πρωί χωρίς τυμπανοκρουσίες σταματήσαμε τις δημοσιεύσεις άρθρων. Μέχρι που διαβάσαμε τα αιτήματα των δημοσιογράφων. Και είδαμε μέσα σε αυτά το «… τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.»

Για όσους δεν γνωρίζουν το αγγελιόσημο είναι το χαράτσι που πληρώνουν οι διαφημιζόμενοι (επιχειρήσεις, που σημαίνει μεταβίβαση του χαρατσιού σε εργαζόμενους, πελάτες κλπ) για τη σύνταξη των μικρών και μεγαλων δημοσιογράφων με τα κότερα και τις διαπλοκές.

Ενώ υποτίθεται η απεργία γίνεται για να υποστηρίξει το κοινωνικό σύνολο που πλήττεται από δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, από την άλλη, κάποια μερίδα αυτού του συνόλου ζητά την διατήρηση και ΕΠΕΚΤΑΣΗ του χαρατσιού του αγγελιοσήμου και στα διαδικτυακά μέσα!

Ε! ΟΧΙ! Εργατοπατέρες ΟΧΙ! Δεν είμαστε μαζί σας! Μόνο και μόνο για αυτό! Επειδή κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να τρεφόμαστε με χίμαιρες και να βγάζουμε ο ένας τα μάτια του άλλου προσβλέποντας σε ωφέλη που προκύπτουν από Ad hoc νομολογίες και λογικές εις βάρος των άλλων.  Δεν γίνεται να πληρώνει ο ελεύθερος επαγγελματίας την ασφάλεια του μόνος του, να πληρώνει την ασφάλεια των εργαζομένων του και σεις να ζητάτε να σας πληρώνουν όλοι άλλοι με αγγελιόσημο τα δικά σας ταμεία! 

ΟΧΙ κύριοι δημοσιογράφοι! Δεν θα πληρώνουν τα ασφαλιστικά σας ταμεία οι αγρότες, οι έμποροι, οι επιστήμονες, οι πελάτες όλων αυτών! Δεν είστε κάτι περισσότερο από εμάς τους υπόλοιπους για να μας αναγκάζετε να σας βυζαίνουμε εξειδικευμένα λες και είστε οι ιερές αγελάδες του τόπου.

Συμμετέχουμε λοιπόν στον αγώνα των Ελλήνων που χτυπιούνται ανελέητα αυτή τη στιγμή, αλλά όχι με το να ζητάμε επέκταση του αγγελιόσημου! Ξέρουμε ότι μετά από αυτά που δηλώνουμε θα δεχθούμε τεράστιο πόλεμο από …συναδέλφους αλλά δεν μας νοιάζει.

Θα συνεχίσουμε την στήριξη στους συνέλληνες, στους συμπατριώτες μας με τον τρόπο που ξέρουμε και μπορούμε. Θα γράφουμε και θα δημοσιεύουμε!

Oladeka.com

Δείτε γιατί απεργούν σήμερα οι δημοσιογράφοι:

Η γενική απεργία δημοσιογράφων και εργαζομένων λοιπών ειδικοτήτων στα media συνιστά άλλο ένα μέσον πίεσης στην κυβέρνηση και άμεση εκδήλωση έντονης δυσαρέσκειας και αντίθεσης στις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα

Οι εργαζομένοι στον κλάδο του τύπου και των ΜΜΕ απεργούν σήμερα Τετάρτη και έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου. Η γενική απεργία δημοσιογράφων και εργαζομένων λοιπών ειδικοτήτων στα media συνιστά άλλο ένα μέσον πίεσης στην κυβέρνηση και άμεση εκδήλωση έντονης δυσαρέσκειας και αντίθεσης στις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις του κλάδου, η σημερινή 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ αιτιολογείται ως εξής: 

«Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, σύμφωνα με σχετική απόφασή στην από 25/1/2016 συνεδρίαση και στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη 4/2/2016, πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 3 Φεβρουαρίου 2016 έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 4 Φεβρουαρίου 2016 σε όλη τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, ως αναπόσπαστο κομμάτι της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενάντια στο καίριο πλήγμα που επιφέρει το σχέδιο Κατρούγκαλου στα ασφαλιστικά Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, οδηγεί το σύνολο των (ακόμη) εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των απλήρωτων και των οικογενειών τους, στην πλήρη εξαθλίωση, επιβραβεύοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία και τη μαύρη εργασία.

Μετά τις διαδοχικές ληστείες των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων, το κούρεμα του PSI, τις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις των συστημικών Τραπεζών, τώρα σειρά έχει και η δήμευση όσων αποθεματικών έχουν ακόμη απομείνει.

Επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι το Ασφαλιστικό είναι μείζον θέμα για τον κλάδο αφού εντάσσεται στην γενικότερη κατεύθυνση διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της μετατροπής, ενός κοινωνικού δικαιώματος σε ατομική υπόθεση, οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις διατρανώνουν προς κάθε κατεύθυνση την πάγια και αδιαπραγμάτευτα αγωνιστική τους θέση για:

• Την αυτονομία και την αυτοτέλεια των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των πόρων τους, που αποτελούν εργοδοτική εισφορά και υποκαθιστούν στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ τη συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης. Το αγγελιόσημο αποτελεί κατάκτηση και δεν είναι προνόμιο, όπως επιδιώκουν να το εμφανίσουν κάποιοι για να προκαλέσουν κοινωνικά αντανακλαστικά εναντίον των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
• Τα Ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι αυτοχρηματοδοτούμενα και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντίθετα, παρά τα εκατομμύρια που τους οφείλει το Δημόσιο από το ΙΚΑ, τα δομημένα ομόλογα, τη διαδοχική ασφάλιση και την ΕΡΤ, συνεισφέρουν και στα δημόσια έσοδα.

• Τα Ταμεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και των Ενώσεων ΜΜΕ είναι αδιαπραγμάτευτη ζώνη ανεξαρτησίας και διασφάλισης για την ελευθερία της έκφρασης, τις ΣΣΕ και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για υπεύθυνη ενημέρωση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ

• τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

• τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

• την απόσυρση του σχεδίου Κατρούγκαλου, το οποίο επιχειρεί να αποδομήσει τα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα όχι μόνο του κλάδου αλλά και όλων των εργαζομένων.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια για την κατάργηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας των ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, της δήμευσης των αποθεματικών τους και την κατάργηση του βασικού τους εσόδου, του αγγελιοσήμου και φυσικά δεν πρέπει να πάψει να χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό των εργαζομένων στον Τύπο.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ, να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στο νέο γύρο της αντεργατικής και αντασφαλιστικής επίθεσης που έχουν ήδη αποφασίσει και που θα σημάνει νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά Ταμεία και τη νέα μείωση στις συντάξεις και τις παροχές, και θα επιφέρει καίριο και καταλυτικό πλήγμα στον όποιο συνεκτικό ιστό της κοινωνίας και της ελληνικής οικογένειας έχει απομείνει.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων καλεί όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 3/2/2016 και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

– Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.

– Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης».

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια