ΜΑΡΙΑ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - OlaDeka

ΜΑΡΙΑ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ: ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η Δρ. Μαρία Χωριανοπούλου, σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας και δημιουργός του ειδησεογραφικού portal ithesis, ήταν προσκεκλημένη της Φωτεινής Μαστρογιάννη στην εκπομπή Take the money and run (29/1/2016).

Η Δρ. Μαρία Χωριανοπούλου, σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας και δημιουργός του ειδησεογραφικού portal ithesis, ήταν προσκεκλημένη της Φωτεινής Μαστρογιάννη στην εκπομπή Take the money and run (29/1/2016).
Σύμφωνα με την κα Χωριανοπούλου, η Ελλάδα φτωχοποιείται και η μεσαία τάξη καταργείται. 3 στους 10 Έλληνες (με στοιχεία του Συνήγορου του Πολίτη) σε υποβαθμισμένες περιοχές ζουν χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό.

Η κατάργηση της μεσαίας τάξης συμβαίνει σε όλο τον κόσμο λόγω της παγκοσμιοποίησης η οποία δεν πρεσβεύει την οικουμενικότητα αλλά την πολτοποίηση των λαών. Στα πλαίσια της πολτοποίησης, το ελληνικό πολιτικό σύστημα αποφάσισε τη χορήγηση ιθαγένειας και όχι τη χορήγηση υπηκοότητας ενώ ως γνωστόν η ιθαγένεια αφορά τον πολίτη που γεννήθηκε σε μία χώρα και μεγάλωσε σε αυτή και όχι κάποιον που δεν ξέρει τον πολιτισμό της χώρας που βρίσκεται.

Η Ελλάδα παρόλο που φτωχοποιείται διαρκώς αντί το πολιτικό σύστημα να προστατεύσει αδύναμα στρώματα του πληθυσμού όπως είναι οι ανύπαντρες μητέρες, οι χήρες μητέρες με συζύγους που πέθαναν νωρίς και έτσι δεν μπόρεσαν να πάρουν τη σύνταξη του συζύγου, τα νέα ζευγάρια που είναι και οι δύο άνεργοι και δεν μπορούν να κάνουν παιδιά, οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες, ψηφίζει το σύμφωνο συμβίωσης ενώ δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. Στο σύμφωνο συμβίωσης δεν είναι η ρύθμιση των διάφορων νομικών θεμάτων που είναι το σημαντικό αλλά η χορήγηση της σύνταξης στον έναν από τους δύο συντρόφους όταν ο άλλος φύγει από τη ζωή. Επιβαρύνεται όμως έτσι ο Έλληνας φορολογούμενος δηλαδή το ελληνικό δημόσιο κάτι το οποίο δεν μπορεί να αντέξει μία φτωχοποιημένη χώρα.

Πέραν αυτού, σύμφωνα με την κα Χωριανοπούλου, έτσι διαλύεται περαιτέρω το στοιχείο που δένει το λαό εθνικά και πολιτισμικά σε μία προσπάθεια να πληγεί το εθνικό και χριστιανικό φρόνημά του.

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ενώ πολλές χώρες έχουν κλείσει τα σύνορά τους, η Ελλάδα τα διατηρεί ανοιχτά ενώ θα μπορούσε, φερ’ειπείν, το Πολεμικό Ναυτικό να ελέγξει το Αιγαίο και έτσι να σταματήσει τους δουλεμπόρους. Η Ελλάδα έχει γίνει ο καταυλισμός των προσφύγων της Ευρώπης ενώ κανένας από το πολιτικό σύστημα δεν ζητά την κατάργηση του Δουβλίνου 2. Η Ιαπωνία απέρριψε το 99% των αιτήσεων χορήγησης ασύλου γιατί θέλει να μείνει στο στενό πυρήνα της παράδοσής της, η Αυστραλία μέσω διαφημιστικού σποτ αποθαρρύνει τους μετανάστες να περάσουν παράνομα τα θαλάσσια σύνορά της. Οι χώρες αυτές προστατεύουν τους πολίτες τους.

Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν μπορεί να βοηθήσει τους μετανάστες όταν πλήττονται οι ίδιοι οι Έλληνες. Ο κος Κοτζιάς δήλωσε ότι δαπανήθηκαν μέχρι σήμερα 2 δισεκατομμύρια Ευρώ για τους μετανάστες ενώ τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους Έλληνες που ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας. Οι μετανάστες δέχονται δωρεάν τρόφιμα, ρούχα, στέγαση ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ η Ελλάδα είναι φτωχοποιημένη. Δυστυχώς υπάρχει ρατσισμός εναντίον των Ελλήνων! Πέραν αυτού, υπάρχει ο κίνδυνος η Ελλάδα να χωριστεί σε οικονομικές ζώνες όπου οι μετανάστες θα δουλεύουν με μεροκάματα Κίνας.

Από την άλλη, οι Δυτικοί, μας απειλούν, λόγω του μεταναστευτικού με αποπομπή από τη συνθήκη Σένγκεν. Ωστόσο για την Ελλάδα δεν είναι κακό να καταργηθεί η Σένγκεν. Η Αγγλία, για παράδειγμα, δεν έχει Σένγκεν. Οι Έλληνες με την κατάργησή της δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα μετακίνησης ούτε εγκατάστασης στο εξωτερικό. Το σημαντικό όμως είναι ότι οι Ρώσοι τουρίστες θα μπορούν να επισκέπτονται ελεύθερα τη χώρα μας χωρίς να χρειάζονται βίζα. Σε καμία περίπτωση δεν θα μειωθεί το κύμα τουρισμού γιατί όλοι γνωρίζουν πόσο υπέροχη χώρα είναι η Ελλάδα. Είναι όμως πάγια τακτική των Δυτικών να εκβιάζουν την Ελλάδα ώστε να είναι πιεσμένη και να αναλαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες δεσμεύσεις.

Είναι γεγονός, επισημαίνει η κα Χωριανοπούλου, ότι για τις κακοδαιμονίες της Ελλάδας ευθύνεται το πολιτικό σύστημα που είναι μία ολιγαρχική τάξη που απολαμβάνει προνόμια που δεν θέλει να απωλέσει. Το πολιτικό σύστημα θέλει τεράστια διαρθρωτική αλλαγή.

Για παράδειγμα δεν πρέπει ένας βουλευτής να είναι επαγγελματίας βουλευτής. Η βουλευτική θητεία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 8 έτη έτσι ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε κάποιον να μπορεί να αφήσει τη δουλειά του για ένα διάστημα και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κράτος.

Δυστυχώς, οι πολιτικοί στην Ελλάδα είναι ένα κλειστό κύκλωμα. Εχουμε το χειρότερο κληρονομικό πολιτικό σύστημα. Οι βουλευτές που προέρχονται από τη μεσαία τάξη είναι ελάχιστοι. Από την άλλη, εκτός από τους βουλευτές της οικογενειοκρατίας έχουν τους βουλευτές που ξεκίνησαν από τη γάγγραινα των πολιτικών νεολαιών των Πανεπιστημίων αλλά και αυτούς που ξεκίνησαν από το συνδικαλιστικό κίνημα και εξαγοράζουν το συνδικαλιστικό τους έργο με έναν υπουργικό θώκο.
Η πολιτική ζωή της χώρας θα πρέπει να εξυγιανθεί. Οι πολίτες θα μπορούσαν με δημοψήφισμα σε μικρές εκλογικές περιφέρειες να μπορούν να επιλέγουν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι και από αυτούς να επιλέγονται ποιοι θα γίνουν βουλευτές.Από την άλλη, θα πρέπει να μειωθεί η βουλευτική αποζημίωση. Σήμερα ένας βουλευτής παίρνει 6500 Ευρώ μηνιαίο μισθό πλέον των δωρεάν εισιτηρίων, κινητού, διοδίων, ταχυδρομικών τελών, συμμετοχών σε επιτροπές κτλ. Σημειωτέον ότι όλα αυτά είναι αφορολόγητα ενώ ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μείωση συντάξεων 11 φορές!

Πέραν των παραπάνω ο κάθε βουλευτής μπορεί να έχει 4 υπαλλήλους – δύο ως επιστημονικούς συνεργάτες και δύο ως αποσπασμένους. Οι παροχές αυτές, ειδικά στις μέρες μας, είναι προκλητικές.
Θα πρέπει επίσης να μην δίνεται βουλευτική σύνταξη στα 8 χρόνια αλλά τα έτη αυτά να προστίθενται στα συντάξιμα που έχει ο κάθε βουλευτής.

Η δημόσια διοίκηση θα πρέπει επίσης να εξυγιανθεί. Οι γενικοί γραμματείς δεν πρέπει να διορίζονται από τον υπουργό αλλά η θέση του γενικού γραμματέα θα πρέπει να αποτελεί την εξέλιξη ενός καλού δημοσίου υπαλλήλου και έτσι να υπάρχει συνέχεια στο κράτος.
Ένας υπουργός δεν μπορεί να είναι και βουλευτής ταυτόχρονα γιατί δεν θα μπορεί να ασκήσει τα υπουργικά του καθήκοντα συγκεντρωμένος.

Όλα αυτά μπορούν να γίνουν χωρίς την έγκριση της τρόικας και των δανειστών. Θα πρέπει επίσης στις εκλογές να απαγορεύεται να κατέβει ένα κόμμα το οποίο άλλα υποσχέθηκε και άλλα κάνει και στις εκλογές το ποσοστό του λευκού να λαμβάνεται υπόψη με συνταγματική αλλαγή.
Η δικαστική εξουσία από την άλλη θα πρέπει να επιλέγεται μέσω κλήρωσης και όχι να διορίζεται από την πολιτική εξουσία. Το πόθεν έσχες όλων θα πρέπει να είναι μόνιμα αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Βουλής όπου και να ελέγχεται η περιουσία των βουλευτών πριν την ενασχόλησή τους με την πολιτική αλλά και μετά. Σε περίπτωση ατασθαλειών θα πρέπει να δημεύεται η προσωπική περιουσία τόσο των βουλευτών όσο και των συγγενών τους πρώτου βαθμού.

Η πλήρης μηχανογράφηση του δημοσίου θα αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό τη διαφθορά. Στη δημόσια διοίκηση απασχολούνται αυτή τη στιγμή 20.000 δημόσιοι υπάλληλοι η εκπαίδευσή τους δεν εντάσσεται πουθενά. Υπάρχει ο κωδικός ΠΕ0 (Πανεπιστημιακή εκπαίδευση 0) για άτομα που ενώ δεν έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση αμείβονται ως απόφοιτοι πανεπιστημίου.Οι πολιτικοί θα πρέπει να επιλύσουν τέτοιου τύπου θέματα και όχι συλλήβδην να διώχνουν τους πιο αδύναμους και να αποκαλούν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους απατεώνες.

Το ελπιδοφόρο για τη χώρα μας είναι το γεγονός ότι η νεολαία μας σπουδάζει και εργάζεται ταυτόχρονα, ενημερώνεται, πολιτικοποιείται και δεν κομματικοποιείται και γενικά έχει πάρει τη ζωή στα χέρια της. Αυτή η νεολαία θα βοηθήσει την Ελλάδα να αναδυθεί από τις στάχτες της.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria