Τζούλιαν Ασάνζ: Νίκη που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί

Ο Τζούλιαν Ασάνζ πανηγύρισε την απόφαση του ΟΗΕ, που έκρινε αυθαίρετη την κράτησή του, στο μπαλκόνι της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο (Video)

Αρχική » Κόσμος » Τζούλιαν Ασάνζ: Νίκη που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί

Φωνάζοντας τη λέξη “Νίκη” ο Τζούλιαν Ασάνζ, φανερά συγκινημένος, εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα στο μπαλκόνι της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο, μετά την απόφαση μιας επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών που έκρινε “αυθαίρετη” την κράτησή του.

“Τι ωραία! Είναι μια αναμφισβήτητη νίκη. Είναι μια νίκη ιστορικής σημασίας”, είπε ο ιδρυτής του WikiLeaks απευθυνόμενος σε μια μικρή ομάδα υποστηρικτών του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πρεσβεία.

Μιλώντας για τα παιδιά του, πρόσθεσε: “Είναι καιρός να ξαναβρούν τον πατέρα τους. Αυτό θα γίνει, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο”.

Εγώ, είμαι σκληρό καρύδι. Όμως, με ποιο δικαίωμα αυτή η κυβέρνηση (σ.σ. της Βρετανίας) και οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Σουηδίας αρνούνται στα παιδιά μου το δικαίωμα να δουν τον πατέρα τους εδώ και πέντε χρόνια;” συνέχισε, τονίζοντας ότι είναι το θύμα μιας “παράνομης, ανήθικης και άδικης” κράτησης.

“Θέλω να ευχαριστήσω τα Ηνωμένα Έθνη”, κατέληξε ο Ασάνζ κρατώντας στα χέρια του ένα αντίγραφο της απόφασης που ζητά από τις αρχές της Σουηδίας και της Βρετανίας “να βάλουν τέλος στην κράτησή του” και να σεβαστούν το δικαίωμά του να “αποζημιωθεί”.

Ο 44χρονος Ασάνζ έχει εμφανιστεί ελάχιστες φορές στο μπαλκόνι της πρεσβείας όπου κατέφυγε το 2012 ζητώντας πολιτικό άσυλο για να μην εκδοθεί από τις βρετανικές αρχές στη Σουηδία.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια