Σε υστερία ο Ερντογάν! Οι Αμερικανοί τον φτύνουν και αυτός ζητά ξεκαθάρισμα! - OlaDeka

Σε υστερία ο Ερντογάν! Οι Αμερικανοί τον φτύνουν και αυτός ζητά ξεκαθάρισμα!

Βαθαίνει η κρίση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία με αφορμή την στάση της Ουάσιγκτον στο θέμα των Κούρδων της Συρίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με νέες δηλώσεις του την Τετάρτη κάλεσε τις ΗΠΑ να διαλέξουν αν είναι με την Τουρκία ή αν είναι με το πλευρό των «τρομοκρατών», εννοώντας τους Κούρδους της Συρίας.

Την ίδια ερώτηση είχε θέσει και το Σαββατοκύριακο κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Λατινική Αμερική όμως η απάντηση που πήρε από την αμερικανική διπλωματία ήταν ξεκάθαρη.

«Οι Κούρδοι της Συρίας δεν είναι τρομοκράτες» δήλωσε την Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τ.Κίρμπι για να συμπληρώσει με νόημα ότι οι Κούρδοι της Συρίας είναι οι αποτελεσματικότεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί για την στάση της Ουάσιγκτον.

Όμως και σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με τους Κούρδους εκπέμποντας ξεκάθαρο σήμα προς την Τουρκία ότι δεν πρόκειται να χαρακτηρίσει τους Κούρδους τρομοκρατική οργάνωση.

Οι σημερινές δημόσιες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ξεκάθαρο πλέον ότι σηματοδοτούν το βάθος της ρήξης στις σχέσεις των δύο χωρών.

Πηγή

Κοινοποίηση
loading...
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria