Χάρης Κάτανας: Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος... - OlaDeka

Χάρης Κάτανας: Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος…

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ

Τι να σου πληρώσει κάποιος που δεν έχει να ζήσει άραγε;

Στο όνομα της κατακριτέας καθ’ ομολογία φοροδιαφυγής δεν μπορείς να θυσιάσεις ότι απέμεινε από τον επιχειρηματικό κόσμο, στην Πατρίδα μας.

Τα έλεγα πάντα, θα τα επαναλάβω μία φορά ακόμη εν τάχει. Ένας είναι ο δρόμος και μοναδικός.

Μείωση των φόρων στα επίπεδα του γεωγραφικού μας προσανατολισμού, τα Βαλκανικά φορολογικά δεδομένα δηλαδή, γιατί εκεί βρίσκονται οι άμεσοι ανταγωνιστές της ιδιωτικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Αλλά και από την άλλη, κατακόρυφη αυστηροποίηση των επιπτώσεων στις περιπτώσεις όπου θα συλλαμβάνεται κάποιος να φοροδιαφεύγει. Μία και έξω.

Έτσι απλά δώσε κίνητρα με χρονική δέσμευση, όχι να τροποποιεί ο νομοθέτης σε δύο ή τρία χρόνια και πάλι τιμώρησε τους, τους μη συνεργάσιμους βγάλε τους από την αγορά, μία και έξω. Άραγε…κράτος, επιχειρηματίες και πολίτες τί έχουν να πούνε… τα «λαμόγια», και οι «απατεώνες», εκτός αγοράς! Σωστά..; Βόηθησε τον νοικοκύρη, τον συνεπή επιχειρηματία, και θα έρθουν και οι επενδύσεις.

Μοιραία θα χρειαστεί καιρός να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους, το ξέρουμε. Καλύτερα έτσι, τίποτα ξαφνικό δεν έχει διάρκεια. Πρώτα ας ορθοποδήσει ότι έμεινε από το ελληνικό επιχειρείν, και θα έρθουν…

Ένα θα είναι το σίγουρο, το 99% των πολιτών θα δίνει τα εύσημα.

Χάρης Κάτανας τ. Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κοινοποίηση
loading...
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria