ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Αποφασισμένη η βουλευτής Καστοριάς να χτίσει αστυνομικό μέγαρο και να ανακατασκευάσει το ιστορικό Μαθιουδάκη

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Το χει πάρει “πατριωτικά” απ ότι φαίνεται η Ολυμπία Τελιγιορίδου και εργάζεται μεθοδικά για πετύχει μ ένα σμπάρο δυό τριγώνια. Όπως αποκάλυψε χθες το oladeka.com  μετά τις ενέργειες Τελιγιορίδου ακούγεται πλέον και από αρμόδια χείλη ότι το αστυνομικό νέο κτίριο θα ανεγερθεί μέσα στο οικόπεδο του στρατοπέδου αλλά με την συντονισμένη δράση θα ανακατασκευασθεί ταυτόχρονα και το ιστορικό κτίριο του στρατώνα του Μαθιουδάκη. ‘Ετσι και το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και καιρό αστυνομία – τοπική κοινωνία θα λυθεί, αλλά και η Καστοριά θα έχει μια ευκαιρία πρώτης τάξεως να αποκτήσει ένα στολίδι πολιτιστικού ενδιαφέροντος το οποίο μπορεί άνετα να πληρώσει το μεγάλο κενό που έχει η πόλη σε πολιτιστικούς επισκέψιμους και χρηστικούς πολυχώρους.

Εκθέσεις, θεατρικά, διαλέξεις, παρουσιάσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις επιτέλους θα αποκτήσουν το πολυπόθητο σπίτι τους που τόσο λείπει από την πόλη μας. Αν το καταφέρει αυτό η δραστήρια κυβερνητική βουλευτής του νομού θα έχει δημιουργήσει μια σοβαρή παρακαταθήκη για το πολιτικό της βιογραφικό και θα έχει ανοίξει μια νέα εποχή κατά την οποία οι πολίτες θα βλέπουν με διαφορετικό μάτι τους βουλευτές στην Καστοριά.

Η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Καστοριάς, με την βουλευτή του Ν. Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου πραγματοποιήθηκε σήμερα 27/02/2016 κατόπιν και της πρόσφατης απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεοτέρων Μνημείων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος και αποφασίστηκε και από τις δύο πλευρές να αναζητηθεί ένας νέος χώρος για την στέγαση του Αστυνομικού Μεγάρου. Κατόπιν τούτου ζητήθηκε από την κα. Βουλευτή να μεσολαβήσει στο Υπουργείο μας ώστε να κατατεθεί εγγράφως  το συντομότερο δυνατό, αίτημα προς τον Δήμο Καστοριάς για την παραχώρηση νέου οικοπέδου κατάλληλου για την στέγαση του Αστυνομικού Μεγάρου. Από την πλευρά της η κ. Τελιγιορίδου ενημέρωσε το Δ.Σ. της ένωσης ότι μετά την απόφαση του Κ.Σ.Ν.Μ.  έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και  συναντήσεις με αρμοδίους  προς αυτόν τον σκοπόώστε εντός του 2016 να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής. Επιπρόσθετα μετά την απάντηση του Δήμου Καστοριάς, η Βουλευτής πρότεινε  να γίνει συνάντηση μεταξύ της Βουλευτού, του Δήμου Καστοριάς  με την ΚΤ.ΥΠ. και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα Νικόλαο, στην οποία θα παρευρεθεί και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Καστοριάς,  για την οριστική επίλυση του θέματος.

Επίσης ζητήθηκε από το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών η συνδρομή της κ. Τελιγιορίδου για την επίλυση του ζητήματος της απογραφής των αστυνομικών υπαλλήλων και η Βουλευτής δεσμεύτηκε να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή. Στη συνάντηση  συζητήθηκε και το φλέγον θέμα του προσφυγικού προβλήματος και η Βουλευτής μας διαβεβαίωσε πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για ενδεχόμενη φιλοξενία προσφύγων στον νομό Καστοριάς.

Τέλος οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πεποίθηση πως θα συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία τους στο κλίμα της συνεννόησης που υπάρχει από την πρώτη στιγμή.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια