Πόσα έχασαν οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου την πρώτη εβδομάδα του 2016 - OlaDeka

Πόσα έχασαν οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου την πρώτη εβδομάδα του 2016

Διαβάστε ακόμη: Δείτε σε δύο λεπτά γιατί «φρίκαραν» οι αγορές παγκοσμίως

Σαράντα επτά δισεκατομμυριούχοι έχασαν $1 δισ. ή περισσότερο κατά τη διάρκεια της χειρότερης εβδομάδας για τις αμερικανικές μετοχές από το 2011. Η συνδυασμένη μείωση ήταν σχεδόν επτά φορές τα $29 δισεκατομμύρια που χάθηκαν τις πρώτες πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης του 2015. Οι συγκεκριμένοι 400 άνθρωποι του Δείκτη Δισεκατομμυριούχων είχαν συνδυασμένο πλούτο $3,7 δισ. στο τέλος της εβδομάδας, σε σύγκριση με τα $4 δισ. πέρυσι.

 

Ο ιδρυτής του Amazon Jeff Bezos, ο δισεκατομμυριούχος με τις καλύτερες επιδόσεις το 2015, έχασε τα περισσότερα, με την περιουσία του να καταγράφει πτώση $5,9 δισ. αυτή την εβδομάδα καθώς οι μετοχές του μεγαλύτερου site λιανικής πώλησης στον κόσμο υποχώρησαν περισσότερο από 10%. Ο Bezos είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με περιουσία $53,7 δισ.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Bill Gates, έχασε $4,5 εκατομμύρια, και η περιουσία του μειώθηκε στα $79,2 δισ., ενώ ο Ισπανός Amancio Ortega, ο δεύτερος πλουσιότερος του κόσμου, έχασε $3,4 δισεκατομμύρια, με την περιουσία του να πέφτει στα $69,5 δισεκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί το πετρέλαιο πέφτει ξανά;

Σύμφωνα με τον Δείκτη, οι απώλειες των δισεκατομμυριούχων συνδυαστικά αντιπροσωπεύουν μια πτώση 4,9% του συνολικού τους πλούτου.

 

Ωστόσο, υπήρχαν 11 δισεκατομμυριούχοι –μεταξύ των 400 δισεκατομμυριούχων-, των οποίων οι περιουσίες αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα. Οι πέντε κληρονόμοι της Wal-Mart Stores Inc., οι πέντε Waltons δηλαδή, αύξησαν συνδυαστικά την περιουσία τους κατά $2,5 δισ., καθώς η μετοχή της Wal-Mart αυξήθηκε κατά περίπου 2 δολάρια. Ο Jim Walton, γιος του ιδρυτή της εταιρείας Sam Walton, αύξησε την περιουσία του κατά $759 εκατ.

Η καθαρή αξία των 400 πλουσιότερων ανθρώπων ανέρχεται σε $3,7 τρισεκατομμύρια, όσο δηλαδή περίπου το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Γερμανίας.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μπιλ Γκρος, το «Μεγάλο Σορτάρισμα» και η παγκόσμια οικονομία

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria