Πέθανε ο David Bowie - OlaDeka

Πέθανε ο David Bowie

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο θρύλος της μουσικής David Bowie.

Ο θάνατος του επιβεβαιώθηκε μέσω της επίσημης σελίδας του διάσημου καλλιτέχνη στο Facebook.

Στη σύντομη ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο David Bowie πέθανε ειρηνικά σήμερα, με την οικογένειά του γύρω του, μετά από μια θαρραλέα μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο. Πολλοί θα θρηνήσετε μαζί μας την απώλεια, σας ζητούμε να σεβαστείτε τις ιδιωτικές στιγμές κατά τη διάρκεια του πένθους».

gfhn

Την περασμένη Παρασκευή, ανήμερα των γενεθλίων του, ο τραγουδιστής κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ Blackstar.

Το tweet του γιου του Duncan Jones, λίγα λεπτά μετά την είδηση που μετέδωσε το SkyNews επιβεβαίωσε τη θλιβερή είδηση.

Τα social media έχουν πλημμυρίσει από μηνύματα θλίψης για το χαμό του μεγάλου καλλιτέχνη που άνοιξε επί δεκαετίες νέους δρόμους στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Τραγουδιστής και παραγωγός, ο Μπάουι έχει στο ενεργητικό του ένα από τα πιο πλούσια παλμαρέ στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1972 με το άλμπουμ The Rise and Fall of Ziggy Stardust. Από τότε κυκλοφόρησε πολλές και μεγάλες επιτυχίες, ενθαρρύνοντας την ιδέα του ροκ να «ανθίσει» σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γνωστός για τις εκκεντρικές του εμφανίσεις και τις μεταμφιέσεις του, ο Μπάουι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για σημαντικούς καλλιτέχνες της ροκ σκηνής.

Μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του: The Man Who Sold the World, Ziggy Stardust, Modern Love, Rebel, Rebel, Ziggy Stardust, Heroes, Moonage Daydream, Changes και Space Oddity.

Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria