Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ - ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ! - OlaDeka

Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ – ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!

ΤΟ ΔΝΤ… ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Απαίτηση σοκ για πλήρη κατάργηση του εφάπαξ

Άλλα λέει η θεια μου και άλλα ακούν τ αυτιά μου… Ταιριάζει απόλυτα στο ομιχλώδες και κωμικοτραγικό τοπίο που φιλοτεχνούν οι θεσμοί και ο Κατρούγκαλος ο οποίος φαίρεται να δηλώνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που αποκαλύπτει η εφημερίδα αγορά για τη πρόσφατη συμφωνία Σόιμπλε – Τόμσεν η οποία υποστηρίζει ξεκάθαρα μειώσεις συντάξεων και κατάργηση εφάπαξ και ΕΚΑΣ.

Αμφισβητεί στο σύνολο της την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό το ΔΝΤ και απαιτεί το σχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή να έχει άμεση απόδοση και να καταστήσει βιώσιμο το σύστημα από την επόμενη της ψήφισης του και όχι από το 2018 όπως επιθυμεί η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΑΓΟΡΑ» τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ άρχισαν την κοστολόγηση της κυβερνητικής πρότασης και καταγράφουν [τρύπες» για τις οποίες θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων παρεμβάσεων,

Οι πέντε σκληρές προτάσεις που φέρνει το ΔΝΤ για το ασφαλιστικό έχουν ως εξής:

 

1. Να θεσπιστούν εισοδηματικά κριτήρια για την εγγυημένη από το κράτος εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.

 2. Να τεθούν εισοδηματικά κριτήρια στις επικουρικές συντάξεις. Η απαίτηση αυτή τίθεται για πρώτη φορά και οδηγεί σε δραματική μείωση ως και εξάλειψη του αριθμού των δικαιούχων

3. Να μειωθούν, επιπρόσθετα της κυβερνητικής πρότασης, τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών. Η συγκεκριμένη απαίτηση θα επιφέρει μεγάλες μειώσεις στο σύνολο των κύριων συντάξεων, με αιχμή τις συντάξεις των λεγόμενων ευγενών ταμείων οι οποίες κατά τους δανειστές, εξακολουθούν να είναι υψηλότερες από τη μέση συνταξη του ΙΚΑ.

4. Να καταργηθούν πλήρως τα εφάπαξ. Το ΔΝΤ θεωρεί ότι πρόκειται για μια ξεπερασμένη παροχή σε σχέση με τα σημερινά δημοσιονομικά δεδομένα στην Ελλάδα.

5. Να καταργηθεί , ει δυνατόν και την επομένη της ψήφισης του ασφαλιστικού, το ΕΚΑΣ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria