Ενισχύουν τα μπλόκα τους σε όλη τη χώρα οι αγρότες

Κλειστοί δρόμοι και τελωνεία

Αρχική » Ελλάδα » Ενισχύουν τα μπλόκα τους σε όλη τη χώρα οι αγρότες

Σε θέσεις μάχης παραμένουν οι αγρότες, οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα τους σε όλη τη χώρα.

Κλειστά και σήμερα Κυριακή, τα Τέμπη από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 14:00 και από τις 19:00  μέχρι τις 21:00. Το ίδιο θα ισχύσει και για αύριο, Δευτέρα, ενώ την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη θα γίνει νέα σύσκεψη στην οποία έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι όλων των μπλόκων προκειμένου να συντονίσουν περαιτέρω τη δράση τους και να εξετάσουν τα δεδομένα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία για σήμερα, Κυριακή, και αύριο, Δευτέρα, από 12:00 έως ώρα 14:00 και από ώρα 19:00 έως ώρα 21:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου και υποδεικνύονται εναλλακτικές διαδρομές.

Στον αποκλεισμό του τελωνείου του Ορμενίου προχωρούν μέχρι τη 1 το μεσημέρι οι αγρότες στον βόρειο Έβρο, με τα αγροτικά μηχανήματα να διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Ριζίων- Καστανέων Ορεστιάδας (γέφυρα). Ο αποκλεισμός θα γίνει ξανά από τις 4.00 έως τις 6.00 το απόγευμα.

Στο τελωνείο των Κήπων, οι αγρότες αποφάσισαν να μην υπάρξει σήμερα, Κυριακή, κινητοποίηση λόγω των προγραμματισμένων δράσεων στην περιοχή για το μεταναστευτικό.

Την ίδια ώρα ενισχύουν το μπλόκο τους οι αγρότες στις Μικροθήβες. Τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα καταφθάνουν από τις περιοχές του Αλμυρού και του Πηλίου Στο μπλόκο των Μικροθηβών βρίσκονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερα από 650 τρακτέρ, παρατεταγμένα στις άκρες του αυτοκινητόδρομου Αθήνας- Θεσσαλονίκης.

Άλλα τρακτέρ είναι τοποθετημένα κάθετα πάνω στο οδόστρωμα, στο ύψος της αερογέφυρας, και έχουν αποκλείσει την εθνική οδό, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να εκτρέπονται από την αστυνομία σε παρακαμπτήριους ή μέσω Βόλου.

Στον οδικό κόμβο του Βελεστίνου, γίνεται νέα εκτροπή των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Βόλου- Λάρισας μέχρι τον κόμβο του Πλατυκάμπου, λόγω του αγροτικού μπλόκου της Νίκαιας, όπου ο αυτοκινητόδρομος είναι κλειστός από την περασμένη Πέμπτη. Σε εξέλιξη σύσκεψη αγροτών στο μπλόκο.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας καλούν για τη 1 μετά το μεσημέρι της Τρίτης πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων. Η συνάντηση των εκπροσώπων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Καστοριά και τη Φλώρινα αναμένεται εντός της ημέρας να κλείσουν το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα με την Αλβανία.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, είναι συγκεντρωμένα περισσότερα από 1.500 τρακτέρ, με το μπλόκο να ενδυναμώνεται διαρκώς και να ενισχύεται με διάφορες παραγωγικές και επαγγελματικές ομάδες.  Ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λίτος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε πως «σήμερα θα κλείσουμε τα σύνορα για ένα δίωρο, από τις 13.00, ενώ από Δευτέρα συζητάμε να προχωρήσουμε σε επ’ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου».

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται η Εγνατία οδός στον κόμβο τωνΚερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας θα μείνει κλειστή μέχρι τις 14:00

Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο τηςΕξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα και για ένα δίωρο, από τις 12 το μεσημέρι, έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο.

Στον νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Πεστριτσίου.Μέχρι τις 14:00 γίνεται συμβολική κατάληψη του οδοστρώματος.

Στον νομό Πέλλας έχουν στηθεί τρία μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας 700 τρακτέρ και γίνονται συμβολικοί αποκλεισμοί από τις 12.00 μέχρι και τις 14.00. Τα μπλόκα βρίσκονται στον κόμβο Μελισσίου, στον περιφερειακό δρόμο Γιαννιτσά -Έδεσσα, στον κόμβο Μανδάλου και λίγο πριν από τη γέφυρα στα Σέρβικα, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Γιαννιτσών- Έδεσσας.

Στην είσοδο στη Χαλκηδόνα είναι παρατεταγμένα περισσότερα από 600 τρακτέρ και προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς 12.00- 14.00 και το απόγευμα από τις 18.30 και για μία ώρα.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τα τρακτέρ που βρίσκονται παρατεταγμένα και έχουν μπλοκάρει το δρόμο έως τις 14.00 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 19.00 μέχρι και τις 21.00 το βράδυ. Στο σημείο αναμένονται οδηγοί φορτηγών και νταλικών, αντιπροσωπεία των οποίων επισκέφθηκε προ ημερών το μπλόκο των Μαλγάρων και δήλωσε ότι ο κλάδος θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Στον κόμβο Νισελίου στην Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας, το μπλόκο αριθμεί πάνω από 500 τρακτέρ (στις 11:00 θα γίνει γενική συνέλευση) και κατά τις ώρες 13.00- 15.00 θα γίνει συμβολικός αποκλεισμός.

Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί δύο μπλόκα, στον κόμβο των Νέων Μουδανιών και σε αυτόν της Νέας Καλλικράτειας, ενώ η δυναμική διαμορφώνεται στα 300 τρακτέρ.

Κλειστή έως τις 14:00 η εθνική οδός Άρτας- Αντιρρίου, στο ύψος του χωριού Κομπότι αλλά και όλοι οι παρακαμπτήριοι δρόμοι.

Νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό στήσανε το μπλόκο στον κόμβο τωνΒασιλικών αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν, την Τρίτη  θα κατευθυνθούν στα «Πράσινα Φανάρια», στη διασταύρωση πριν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Ενισχύεται το μπλόκο του Ισθμού στην Κόρινθο, ενώ νέα μπλόκα στήνονται σε Λακωνία και Αρκαδία. Στις 12:00 το μεσημέρι οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων Καλαμακίου.

Στην Αχαΐα παραμένουν τα μπλόκα στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας και στην εθνική οδό Πατρών- Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου. Στην Ηλεία, οι αγρότες παραμένουν σε δύο σημεία της εθνικής οδού Πατρών- Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους της Μαραθιάς και του Κουρτεσίου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ σε δύο σημεία της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στη γέφυρα του Ευήνου ποταμού και στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου. Επίσης, άλλοι αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ στον δρόμο που ενώνει τη Βόνιτσα με τη Λευκάδα και συγκεκριμένα στον κόμβο του Αγίου Νικόλαου.

Οι αγρότες της Μεσσήνης θα κλείσουν στη 1 μετά το μεσημέρι και για δύο ώρες τον κόμβο του αεροδρομίου Καλαμάτας, αποκόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων από και προς Καλαμάτα. Ήδη, αυτήν τη στιγμή, περίπου 100 τρακτέρ κατευθύνονται για το σημείο του μπλόκου.

Πηγή με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια