He for She: Συγκινητική πρωτοβουλία εταιρείας για την ισότητα των δύο φύλων - OlaDeka

He for She: Συγκινητική πρωτοβουλία εταιρείας για την ισότητα των δύο φύλων

Συγκινητική η κινητοποίηση για την ισότητα των φύλων από το εργατικό δυναμικό της Schneider Electric στo πλαίσιο της πρωτοβουλίας #HeForShe. Συγκεκριμένα, πάνω από 23.000 άνδρες υπάλληλοι της Schneider Electric, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το 20% από το συνολικό εργατικό δυναμικό, υπέγραψαν την Online αίτηση #HeForShe.

Η Schneider Electric, ο παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, ανακοίνωσε ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του 2015, πάνω από 23.000 από τους άνδρες εργαζομένους του Ομίλου υπέγραψαν την online αίτηση #HeForShe, το κίνημα αλληλεγγύης που ξεκίνησε από την UN Women υπέρ της ισότητας των φύλων.

Με έτος ίδρυσης το 2014 από την UN Women, του ΟΗΕ, το #HeForShe είναι μια παγκόσμια προσπάθεια για την ισότητα των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών με στόχο να συμμετάσχουν άνδρες όλων των ηλικιών στην άρση των κοινωνικών και πολιτισμικών φραγμών που εμποδίζουν τις γυναίκες και τα κορίτσια από την επίτευξη των δυνατοτήτων τους.

Το #HeForShe προσκαλεί τους άνδρες όλων των ηλικιών ως ισότιμοι εταίροι στη δημιουργία και υλοποίηση ενός κοινού οράματος για την ισότητα των φύλων που θα ωφελήσει όλη την ανθρωπότητα. Ο φιλόδοξος στόχος είναι η δέσμευση ενός δισεκατομμυριού ανδρών για την υποστήριξη της ισότητας των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών, ξεκινώντας με μια απλή «ψήφο εμπιστοσύνης», και αργότερα σε ένα βαθύτερο επίπεδο μέσω δράσης και κοινωνικής αλλαγής. Η καταμέτρηση των ανδρών που εντάσσονται στην εκστρατεία πραγματοποιείται μέσω online εφαρμογών για smartphones, σε εκδηλώσεις σε πόλεις και στην επαρχία, καθώς και περαιτέρω δραστηριότητες μέσω smartphones. Οι ιστορίες τους συλλέγονται και μοιράζονται για να εμπνεύσουν και άλλους έτσι ώστε να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

«Περίπου το 20% των ανδρών από το εργατικό μας δυναμικό έχει ήδη ενταχθεί σε αυτή την εμπνευσμένη πρωτοβουλία με αξιοσημείωτο ζήλο και πραγματική δέσμευση. Και ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται. Για όλους τους εργαζόμενους της Schneider Electric, το #HeForShe δεν είναι απλώς μια εκστρατεία επικοινωνίας, αλλά μια σημαντική εκστρατεία διαχείρισης της αλλαγής με στόχο να βελτιώσει τη σχέση μεταξύ γυναικών και ανδρών στον χώρο εργασίας σε ολόκληρη την εταιρεία μας όσο και διεθνώς, δήλωσε ο Olivier Blum, Chief Human Resources Officer at Schneider Electric. Ως επιχείρηση, έχουμε πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή τη θετική ‘μεταμόρφωση’ και δεσμευόμαστε να ενεργήσουμε ως βασικός παράγοντας για αυτή την αλλαγή. Σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι προς την ισότητα και την πολυπολιτισμικότητα, το μήνυμα της Schneider Electric για το #HeForShe είναι το εξής: ένας κόσμος και μια εταιρεία με περισσότερη ισότητα και διαφορετικότητα φύλων, είναι ένας καλύτερος κόσμος.

Η Schneider Electric ξεκίνησε την εσωτερική εκστρατεία #HeForShe τον Ιούνιο του 2015. Στα τέλη του Οκτωβρίου πάνω από 23.000 άνδρες εργαζόμενοι υπέγραψαν την αίτηση, με την ισχυρή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Ινδία, Βραζιλία, ΗΠΑ και Γαλλία… Οι υπογράφοντες ενθαρρύνονται να μιλήσουν δημοσίως και να μοιραστούν μαρτυρίες και τη δέσμευσή τους για την διαφορετικότητα και την ισότητα των φύλων.

Για παράδειγμα, μπορούν να απεικονίσουν τη δέσμευσή τους με τη δημοσίευση selfies για την υποστήριξη του κινήματος #HeForShe στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ομάδες της Schneider Electric επίσης διοργανώνουν εκδηλώσεις και δημοσιεύουν τις φωτογραφίες και τα videos στο εσωτερικό δίκτυο της Schneider Electric. Μέσα σε αρκετές εβδομάδες, το #HeForShe γίνεται η συλλογική φωνή της Schneider Electric με στόχο να αλλάξει τις αντιλήψεις και να δεσμεύσει τη συμμετοχή περισσότερων ανδρών στο φλέγον θέμα της ισότητας των φύλων παγκοσμίως.
Hashtags: #HeFoShe # #GenderEquality #IfNotMeWho? #IfNotNowWhen?

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria