1st Medical Career Forum: Σεμινάριο υποψήφιων γιατρών για τις σύγχρονες τάσεις της ερευνητικής & εκπαιδευτικής ιατρικής - OlaDeka

1st Medical Career Forum: Σεμινάριο υποψήφιων γιατρών για τις σύγχρονες τάσεις της ερευνητικής & εκπαιδευτικής ιατρικής

Οι σύγχρονες τάσεις της ερευνητικής και εκπαιδευτικής ιατρικής κοινότητας αποτελούν το αντικείμενο του διήμερου σεμιναρίου με τίτλο “1st Medical Career Forum”, το οποίο απευθύνεται σε υποψήφιους γιατρούς και θα πραγματοποιηθεί από 18-19 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου, διακεκριμένοι καθηγητές του ΑΠΘ, με πολυετή δραστηριότητα και εμπειρία στο εξωτερικό, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε ένα debate με θέμα την ιατρική εκπαίδευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία και θα απαντήσουν σε όλες τις απορίες που μπορεί να απασχολούν το κοινό.

Στο πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνεται εργαστήριο προσομοίωσης επαγγελματικής συνέντευξης υπό ρεαλιστικές συνθήκες από καθηγητές με πολύχρονη εμπειρία στα συστήματα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ και γνώση των σημερινών απαιτήσεων της αγοράς εργασίας.

Οι μετέχοντες θα ενημερωθούν για ιατρική εκπαίδευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από ομιλίες ιατρών και φοιτητών τόσο για τις χώρες του εξωτερικού όσο και τις ελληνικές ιατρικές σχολές. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα τετράωρο διαδραστικό εργαστήριο Ιατρικής Στατιστικής Ανάλυσης, καθώς και διαλέξεις σχετικά με την αναζήτηση ιατρικής βιβλιογραφίας, τον σχεδιασμό και τη συγγραφή ερευνητικών έργων.

Στο σεμινάριο, το οποίο διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ)/Παράρτημα Θεσσαλονίκης, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Harvard, Χρήστος Μαντζώρος, ενώ επίσημοι προσκεκλημένοι είναι ο διευθυντής του Ερευνητικού – Πειραματικού Εργαστηρίου της ELPEN, καθηγητής Απόστολος Παπαλόης, και ο εκδότης του Επιστημονικού Περιοδικού “International Orthopaedics”, Marius Scarlat.

“Η πρωτοβουλία των φοιτητών του ΑΠΘ της ΕΕΦΙΕ αποτελεί ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση των Ελλήνων υποψηφίων ιατρών να συνεχίσουν την καριέρα τους στο εξωτερικό. Η διαδικασία αυτή αποτελεί έτσι και αλλιώς βασική εκπαιδευτική μέριμνα όλων των μεγάλων πανεπιστημίων του κόσμου” επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του σεμιναρίου, αναπληρωτής καθηγητής Ορθοπαιδικής στο ΑΠΘ, Ελευθέριος Τσιρίδης.

 

Εαν θελετε να τα μαθαίνετε όλα για την Υγεία κάνετε like ΕΔΩ ►

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria