Το απόγευμα συνεδριάζει ο ΕSM για το 1 δισ. ευρώ - OlaDeka

Το απόγευμα συνεδριάζει ο ΕSM για το 1 δισ. ευρώ

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο ευρωπαϊκός μηχανισμός ESM, το Διοικητικό του Συμβούλιο θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να ανάψει και επισήμως το πράσινο φως για τη χορήγηση του 1 δισ. ευρώ.

Η ανακοίνωση για τη σημερινή τηλεδιάσκεψη έγινε μέσω Twitter, ως εξής:

#ESM Board of Directors expected to convene via telephone conference this afternoon

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα».

Με την εκταμίευση της δόσης κλείνει ένας επώδυνος «διαπραγματευτικός» κύκλος για την κυβέρνηση. Τα δύσκολα όμως ξεκινούν τον Ιανουάριο, καθώς οι πληροφορίες θέλουν την πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος να αρχίζει σχεδόν αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και τους επικεφαλής των δανειστών να επιστρέφουν στην πρωτεύουσα το διάστημα 18 με 20 Ιανουαρίου.

Δύο είναι τα μεγάλα μέτωπα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, κατά την έναρξη του νέου γύρου διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και με απώτερο στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για να ανοίξει ο δρόμος για την αναδιάρθρωση του χρέους. Τα μέτωπα αυτά δεν είναι άλλα από το ασφαλιστικό και το φορολογικό, την ώρα που οι ξένοι ασκούν για ολοκλήρωση της αξιολόγησης στα τέλη Φεβρουαρίου. Η επιτυχής άλλωστε ολοκλήρωση της αξιολόγησης συνδέεται με τη χορήγηση δόσης ύψους 5,7 δισ. ευρώ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria