"Ρουσφέτι" στους ειδικούς συμβούλους υπουργών – Πώς "πηδάνε" 12 κλιμάκια με το νέο μισθολόγιο - OlaDeka

"Ρουσφέτι" στους ειδικούς συμβούλους υπουργών – Πώς "πηδάνε" 12 κλιμάκια με το νέο μισθολόγιο

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους απλούς υπαλλήλους και τους ειδικούς συμβούλους υπουργών επιφυλάσσει το νέο μισθολόγιο που ψηφίζεται σήμερα από τη Βουλή στο πλαίσιο του ν/σ «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων»,  με τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισ.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε με ανάρτηση του στο twitter, ο υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παναγιώτης Καρκατσούλης, με το άρθρο 9 παρ. 6 του νομοσχεδίου ένας πτυχιούχος Πανεπιστημίου που, όπως λέει «δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη» για να διοριστεί σε γραφείο υπουργού, κατατάσσεται στο 1 μισθολογικό κλιμάκιο (από τα 19 της κατηγορίας του). Αντίθετα, ένας συνάδελφός του που τοποθετείται σε θέση ειδικού συμβούλου υπουργού κατατάσσεται στο 13 μισθολογικό κλιμάκιο, δηλαδή, «πηδάει» 12 μισθολογικά κλιμάκια.

«Ο υπάλληλος που δεν έχει ‘μεσο’ για να τοποθετηθεί σε θέση συμβούλου θα φτάσει στις αμοιβές του συναδέλφου του με τα ίδια προσόντα (αλλά διαθέτει «μέσο») σε 26 χρόνια!», καταλήγει ο κ. Καρκατσούλης.

Το άρθρο 9 παρ. 6

 

Η ανάρτηση του κ. Καρκατσούλη στο twitter

Διαβάστε ακόμα στην aftodioikisi.gr:

Σε θέσεις μάχης χιλιάδες υποψήφιοι – Οι τέσσερις προκηρύξεις που έρχονται σε λίγες ημέρες από τον ΑΣΕΠ

Ανοίγει αύριο το Taxis για το επίδομα θέρμανσης – Η διαδικασία για τις αιτήσεις (οδηγός)

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria