«Περίπατο» στο ντέρμπι ο Αμύντας! - OlaDeka

«Περίπατο» στο ντέρμπι ο Αμύντας!

Ο Αμύντας Αμυνταίου ήταν για δεύτερη φορά ο νικητής στο τοπικό ντέρμπι με το Φιλώτα, επικρατώντας τούτη τη φορά ως τυπικά φιλοξενούμενος στο ΔΑΚ Αμυνταίου, με 21-36. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Νίκου Γιώσκου και της Αναστασίας Παπαβασιλείου, απέκτησε σοβαρό προβάδισμα για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.
Ο Αμύντας, με ηγέτιδα την Τσιομπάνου (16γκ.), ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός επιθετικά, πετυχαίνοντας το μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων, στους αγώνες πρωταθλήματος που έχει δώσει για φέτος, ενώ δεν υστέρησε ούτε αμυντικά, καθώς μετά το πρώτο 15λεπτο, παρόπλισε τα επιθετικά ατού του Φιλώτα, μετατρέποντας το ντέρμπι σε περίπατο από το ημίχρονο (12-20).
Το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, με τις παίκτριες του Αμύντα να κόβουν και να ράβουν στον αγωνιστικό χώρο και την αντίπαλη ομάδα να καταθέτει από νωρίς τα όπλα.
Η Τσιομπάνου ήταν η πρώτη σκόρερ του αγώνα και του Αμύντα με 16 τέρματα και την ακολούθησαν σε απόδοση οι Καλογήρου και Ζαντραβέφσκα, με 7 και 6 τέρματα αντίστοιχα, ενώ για τον Φιλώτα ξεχώρισε η Γκροζντάνοφσκα με 5 τέρματα.
Η παίκτρια του Αμύντα Χριστίνα Καλογήρου σχολίασε: «Παρά την κρισιμότητα του αγώνα, δεν επιστρέψαμε στο άγχος να επηρεάσει την αγωνιστική μας εικόνα. Σταθήκαμε πολύ καλά τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα και δεν δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να αμφισβητήσει την ανωτερότητα μας.
Είμαστε πολύ κοντά στο να επιτύχουμε το φετινός μας στόχο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε περιθώρια χαλάρωσης, καθώς βρισκόμαστε στα μισά της διαδρομής και χρειάζεται ακόμα πολύ συλλογική δουλεία και προσπάθεια».

Διαιτητές: Νάσκος- Χαρίτσος,
5λεπτα: 2-3, 4-5, 7-9, 10-12, 12-15, 12-20 (ημχ.), 13-23, 15-25, 16-27, 17-29, 19-33, 21-36

ΦΙΛΩΤΑΣ (Θ. Λιότσκα): Γεωργιάδου Κ., Βαφειάδου, Παραστατίδου, Τσουτσουλάκη 2, Κιοσέ 1, Γαλανούδη, Σκόδρα Τ. 2, Σκόδρα Ν., Κεβρεκίδου 3, Γεωργιάδου Κ. 1, Φυλάκη 4, Καλαϊτζόγλου 1, Γκροζντάνοφσκα 5, Γκάτσιου, Σιδηροπούλου 1, Ζαρογιάννη 1.
Δίλεπτες Αποβολές: 8, Πέναλτι: 1/5

ΑΜΥΝΤΑΣ (Ν. Γιώσκος – Α. Παπαβασιλείου): Κυρλιάνη (τ/φ), Τζαραλή 1, Μπάντη 2, Γεωργιάδου, Ζντραβέφσκα 6, Κωτσοπούλου 2, Παρασκευοπούλου Ε. (τ/φ), Σουμελίδου 1, Τσιομπάνου 16, Ταϊρίδου (τ/φ), Ρακοπούλου Λ., Ρακοπούλου Ελ. 1, Παρασκευοπούλου Χρ., Καλογήρου 7, Νταμπίζα, Χατζή
Δίλεπτες Αποβολές: 4, Πέναλτι: 2/2

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria