Κανένας βουλευτής μου δεν θα γίνει δεκανίκι της κυβέρνησης προεξοφλεί ο Λεβέντης - OlaDeka

Κανένας βουλευτής μου δεν θα γίνει δεκανίκι της κυβέρνησης προεξοφλεί ο Λεβέντης

Προέβλεψε ότι σε λίγες εβδομάδες θα καταρρεύσει η κυβέρνηση αν δεν συγκροτηθεί οικουμενική. Απεκάλυψε ότι ο Στ. Θεοδωράκης προέβλεψε «από ένστικτο» στήριξη της κυβέρνησης από την Ένωση Κεντρώων

 

«Μην ψάχνουν δεκανίκια στην Ένωση Κεντρώων. Ματαιοπονούν…» τόνισε ο κ. Λεβέντης κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι το κόμμα του θα παραμείνει αρραγές. Ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι ούτε ο ίδιος θα στηρίξει την κυβέρνηση επιμένοντας στην ανάγκη συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης αλλά και της επιστροφής στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής. «Το όνειρό μου είναι αυτός ο τόπος να αποκτήσει οικουμενική κυβέρνηση και απλή αναλογική». Δήλωσα μάλιστα ότι λυπάμαι που η ΝΔ τάχθηκε υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής» είπε.  Ο κ. Λεβέντης προειδοποίησε, μάλιστα ότι αν ο πρωθυπουργός δεν προχωρήσει γρήγορα στη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης τότε θα δει την κυβέρνησή του να καταρρέει σε λίγες εβδομάδες. Καταλόγισε, μάλιστα, στον κ. Τσίπρα «υποκριτική» αναζήτηση συναίνεσης.

Ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε μάλιστα ότι ρώτησε τον Σταύρο Θεοδωράκη από πού γνωρίζει ότι η Ένωση Κεντρώων θα στηρίξει την κυβέρνηση όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόρασή. «Ο Σταύρος Θεοδωράκης μου απάντησε ότι το γνωρίζει από ένστικτο» είπε ο κ. Λεβέντης. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι μπορεί τελικά να στηρίξει το Ποτάμι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Ένωση Κεντρώων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων χαρακτήρισε, μάλιστα, μαρτυρικό το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών λέγοντας ότι ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής του. «Εκείνο το οκτάωρο μαρτυρικό. Πρώτη φορά έζησα τέτοιο μαρτυρικό οκτάωρο» είπε διαμαρτυρόμενος για τις μακροσκελείς τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό (μιάμιση ώρα) και το ασφαλιστικό (45 λεπτά). Εξέφρασε, όμως, τη διαμαρτυρία του και για τη δυστοκία των αρχηγών να καταλήξουν σε κοινό ανακοινωθέν χαρακτηρίζοντας την όλη διαδικασία «τραγωδία».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria