Γολγοθάς για μια αίτηση στις 722 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο - OlaDeka

Γολγοθάς για μια αίτηση στις 722 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

Συγκεκριμένα τα dikaiologitika.gr επανέρχονται στο ζήτημα που είχαν αναδείξει και τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα πριν δοθεί παράταση από τα αρμόδια Υπουργεία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων διότι το πρόβλημα όλο και περισσότερο φαίνεται πως διογκώνεται με πολλούς υποψήφιους να μην μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους αφού το σύστημα του ΑΣΕΠ είναι μονίμως εκτός εδώ και αρκετές ημέρες.

Η παράταση δεν φαίνεται να έλυσε το πρόβλημα.

Οι προκηρύξεις που έχουν φέρει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον στους υποψηφίους αφορούν 32 προσλήψεις στην ΥΠΑ με την προκήρυξη 1Γ/2015 αλλά και  690 μόνιμες προσλήψεις σε φορείς του Υπουργείου Υγείας με την προκήρυξη 5Κ/2015. Σαφέστατα ο μεγάλος όγκος αφορά την δεύτερη προκήρυξη αφου προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία έχουν να γίνουν εδώ και κάτι χρόνια.

Με την νέα παράταση που δόθηκε η προθεσμία για την προκήρυξη 5Κ/2015 λήγει στις 4 Δεκεμβρίου ενώ για την 1Γ/2015 η νέα προθεσμία λήγει στις 8 Δεκεμβρίου.

Το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί «τρενάρει» και τις υπόλοιπες προκηρύξεις για προσλήψεις που θα έπρεπε ήδη να τρέξουν ώστε να έχουν ανοίξει οι αιτήσεις μέσα στο 2015 κάτι που φαίνεται ότι δεν θα είναι εφικτό.

Οι αρμόδιοι θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να μην στερηθεί από κανέναν υποψήφιο η δυνατότητα συμμετοχής αλλά και να προετοιμαστούν για τις επόμενες προκηρύξεις που θα έρθουν σχεδόν ταυτόχρονα με τις μεγάλες προκηρύξεις του Υπουργείου Υγείας να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των υποψηφίων.

Θεωρείται όμως δεδομένο ότι τα φαινόμενα αυτά, με το τόσο απαρχαιωμένο σύστημα της Ανεξάρτητης Αρχής να μην αντέχει τις απλές καθημερινές ημέρες από την επισκεψιμότητα των χιλιάδων ανέργων που αναζητούν εργασία, να εμφανιστούν σίγουρα και να ταλαιπωρούν τους υποψηφίους περιμένοντας ακόμη και τις πρώτες πρωινές ώρες ώστε να ανοίξει το σύστημα, κάτι όμως που δεν φαίνεται να είναι εφικτό.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika.gr:

Με δυσάρεστες «εκπλήξεις» τα δικαιώματα για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στους δήμους 1.500 προσλήψεις μόνιμων και παράταση για τους 8μηνίτες

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria