ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Προς:
Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής
Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
Κοιν.:
1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
2) Προϊσταμένο Κλάδου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Υποστράτηγο κα Ζαχαρούλα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ
3) Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Πειραιά, Νοτιοανατολικής Αττικής, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής

Θέμα: «Μετακινήσεις Αστυνομικού Προσωπικού»

Κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία μας έχει εξαντλήσει κάθε κώδικα ευπρεπούς συμπεριφοράς και αγαστής συνεργασίας σε όλα τα θεσμικά –πολιτικά – υπηρεσιακά επίπεδα. Δυστυχώς αυτή η συνδικαλιστική ευπρέπεια ερμηνεύεται από κάποιους καρεκλοκένταυρους τεχνοκράτες πιθανόν και ως αδυναμία δική μας. Επειδή όμως το ποτήρι της οργής ξεχείλισε και επειδή η Ομοσπονδία μας δεν είναι δεδομένη και δεκανίκι κανενός, σας ενημερώνουμε-προειδοποιούμε για ύστατη φορά πως θα μας βρείτε απέναντί σας, εάν και εφόσον δεν παρέμβετε θεσμικά, ως πολιτικός μας Προϊστάμενος, βάζοντας φρένο στους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΑΕΑ, που συλλήβδην και κατά συρροή συνεχίζουν να ισοπεδώνουν την ανθρώπινη υπόσταση και την οικογενειακή αξιοπρέπεια των Ελλήνων αστυνομικών.

Η Ελληνική Πολιτεία έχει προ πολλού νομοθετήσει για το ωράριο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, για τις αποσπάσεις –μετακινήσεις αυτού, αλλά και για τις συνθήκες εργασίας με το προεδρικό διάταγμα 45/2008 περί υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας. Μάταιη όμως, η βούληση της πολιτείας. Τι και εάν νομοθέτησε… Οι συνεχείς διαταγές από τον Κλάδο του Αρχηγείου και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στην κυριολεξία ζαλίζουν και αποδιοργανώνουν κάθε νοήμονα άνθρωπο. Αρκεί η προσεχτική ανάγνωση της κοινής ανακοίνωσης – καταγγελίας των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αττικής για να καταλάβει κάποιος του λόγου το αληθές.

Κύριε Υπουργέ,

Απαιτούμε για τελευταία φορά από εσάς, την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών για την τήρηση των νόμων και των διατάξεων που έχει θεσπίσει το ελληνικό κράτος. Η όποια επίκληση δημοσίου συμφέροντος και εκτάκτως αναγκών σχετικά με τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος είναι απλά επίφαση και μόνο. Ανέκαθεν το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και όλες οι υφιστάμενες υπηρεσίες του αδυνατούσαν να διαχειριστούν τα ζητήματα του αστυνομικού προσωπικού, θυσιάζοντας τα πάντα στο βωμό του καθήκοντος είτε συντρέχουν είτε δεν συντρέχουν προς τούτο λόγοι.

Η υπομονή έχει και τα όριά της, τόσο η δική μας όσο και των συναδέλφων μας. Θα μας βρείτε και πάλι απέναντί σας εφόσον διαπιστώσουμε ότι η παρέμβασή μας δεν εισακούσθηκε.

 

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

 

 

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Β/Α ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν/Α ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αθήνα, 16-12-2015

Προς:
– Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
– Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
– Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής
– Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής
– Π.Ο.ΑΣ.Υ.
– Υπηρεσίες Λεκανοπεδίου Αττικής

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε γίνει αποδέκτες έντονων παραπόνων – καταγγελιών από συναδέλφους μέλη μας οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής επισημαίνοντας σε όλους τους τόνους ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο παραβιάζοντας κάθε αρχή εργασίας και καταστρατηγώντας κάθε έννοια διάταξης, νόμου και προεδρικού διατάγματος που αφορά την εκτελούμενη υπηρεσία από τους συναδέλφους και τα οποία έχουν κατοχυρωθεί με αγώνες, χωρίς να λαμβάνεται καν υπ’ όψη, έστω και για τα προσχήματα, ότι οι Αστυνομικοί είναι και αυτοί άνθρωποι που έχουν οικογενειακές και προσωπικές υποχρεώσεις και δεν είναι μηχανές.

Ειδικότερα θέλουμε να επισημάνουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι συνάδελφοι της εν λόγω υπηρεσίας ως επί το πλείστον, μαζί και με συναδέλφους άλλων Διευθύνσεων, έχουν επιφορτιστεί «επ’ ώμου» το προσφυγικό ζήτημα σε όλη την χώρα, ταυτόχρονα όμως δε διατάζονται για υπηρεσίες μέτρων τάξης, αυθημερόν ενίσχυσης άλλων Διευθύνσεων και πολλά άλλα, συν ότι χρησιμοποιούνται και για τις τρέχουσες ανάγκες κάθε υπηρεσίας. Υπενθυμίζουμε ενδεικτικά τις μηνιαίες αποσπάσεις στα νησιά και το τελευταίο χρονικό διάστημα την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης με την κωδική ονομασία «ΣΑΡΙΣΑ».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της μη ύπαρξης του αναγκαίου σχεδιασμού για όλα τα ανωτέρω και πολλές φορές να διατάζεται η εν λόγω Διεύθυνση Αλλοδαπών για εκτέλεση υπηρεσιών και δράσεων από την Διεύθυνση Αλλοδαπών του Αρχηγείου απευθείας, χωρίς να υπολογίζονται αυτές στις νέες διαταγές εκτέλεσης υπηρεσίας από το αρμόδιο τμήμα της ΓΑΔΑ με φυσικό επακόλουθο την καταπόνηση του ανθρώπινου δυναμικού. (Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παραλαβή κρατουμένων από το λιμάνι του Πειραιά είχε διαταχθεί και στην Διεύθυνση Αλλοδαπών και στην Διεύθυνση Μεταγωγών!).

Τέλος καταγγέλλουμε ότι τις τελευταίες ώρες από το πρωί και ενώ έχει εκδοθεί – ανακοινωθεί από χθες η εκτελούμενη υπηρεσία για όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, όπως άλλωστε προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις, πολλοί συνάδελφοι έως την 14:00 ώρα δεν γνώριζαν τη υπηρεσία θα εκτελέσουν σήμερα 16-12-2015 καθώς οι παρεμβάσεις στις γραμματείες των υπηρεσιών και μόνο τηλεφωνικά ήταν επαναλαμβανόμενες και οι αλλαγές συνεχόμενες. Η συνέχεια στο αλαλούμ συνεχίστηκε όπου περί 15:00 ώρα εστάλη στις υπηρεσίες το υπ’ αριθμ. 3243/15/2317774 σήμα με το οποίο διατάζονταν όλοι οι ανωτέρω συνάδελφοι να διατεθούν την 17:30 ώρα της σήμερον στην έδρα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη από όπου με υπηρεσιακά λεωφορεία της Διεύθυνσης Μεταγωγών θα αναχωρήσουν για το λιμένα Πειραιά θα επιβιβαστούν στο οχηματαγωγό πλοίο BLUE STAR 2 με προορισμό τους Λιμένες Κω και Λέρου για την παραλαβή αλλοδαπών κρατουμένων με άμεση επιστροφή.

Από όλα τα ανωτέρω διαπιστώνουμε περίτρανα την επαναλαμβανόμενη καταστρατήγηση στο σύνολο του Π.Δ 394/2001 που αφορά τον Χρόνο εργασίας του Αστυνομικού Προσωπικού και σαν να μην έφτανε αυτό, μας δημιουργεί εντύπωση ότι κάποιοι πατούν επί πτωμάτων αδιαφορώντας για τον προσωπικό και οικογενειακό σχεδιασμό των συναδέλφων μας διατάζοντας τους μέσα σε λίγες ώρες να μεταβούν στη Λέρο και στην Κω επ’ ονόματι της ορθολογικής διαχείρισης των κρατουμένων.

Σύσσωμες οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής απαιτούμε την απόδοση τουλάχιστον πειθαρχικών ευθυνών αυτών που συνεχίζουν συστηματικά να ποδηγετούν τις ζωές μας με την καταστρατήγηση των Νόμων και Διαταγών καθώς και με την άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία των συναδέλφων μελών μας, αποδεικνύοντας την έλλειψη κάθε σχεδιασμού για την υλοποίηση των Διαταγών και της ανύπαρκτης Διοικητικής μέριμνας.

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το «παραμύθι» δεν θα έχει αίσιο τέλος και σύντομα θα το διαπιστώσετε από τους αγώνες μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Να είστε σίγουροι ότι θα διαφυλάξουμε τα κεκτημένα δικαιώματά μας διεκδικώντας περισσότερα!

Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα, αγώνας που δίδεται μόνο στο πεζοδρόμιο.

Μόνο εκεί θα καταλάβουν όλοι ότι το παιχνίδι τελείωσε!

Για τα Δ.Σ.
O Αντιπρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                          ΡΗΓΑΣ Νικόλαος
O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Κων/νος             ΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος
O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΚΟΥΜΠΟΥΛΗΣ Αθανάσιος             ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ Γεώργιος
O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος             ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ Σπυρίδων
O Πρόεδρος                          Η Γεν. Γραμματέας
ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων                    ΜΑΛΑΧΙΑ Αργυρώ

 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria