ΜΕ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ… ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΒΑΝ ΟΠΛΑ…!!!

Αρχική » Δυτική Μακεδονία » Καστοριά » ΜΕ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ… ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΒΑΝ ΟΠΛΑ…!!!

Σπείρα Αλβανών περνούσε τακτικά τα σύνορα με την Ελλάδα και έκαναν επιδρομές σε οικισμούς με λίγους κατοίκους στα ορεινά του νομού Καστοριάς, κλέβοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους

Ακόμη και ένα ανήλικο παιδί μόλις 14 χρόνων συμμετείχε στην εξαμελή σπείρα Αλβανών που περνούσαν παράνομα τα σύνορα για να κάνουν επιδρομές σε ακατοίκητους ή με μικρό πληθυσμό οικισμούς της Καστοριάς, όπου «άνοιγαν» σπίτια και καταστήματα και άρπαζαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν αλλά και όπλα!

Μετά από συστηματική έρευνα που έκαναν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Νεστορίου, κατάφεραν να εξαρθρώσουν τη συμμορία που είχε διαπράξει συνολικά στην ευρύτερη περιοχή 12 κλοπές και μια απόπειρα από τις 14 Οκτωβρίου. Οι εισβολείς, ηλικίας από 14 ως 36 χρόνων, περνούσαν μόνο τις νύχτες από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση και παραβίαζαν πόρτες και παράθυρα στους οικισμούς Λιβαδοτόπι, Διποταμία και Νεστόριο, από τα σπίτια και τα μαγαζιά των οποίων είχαν κλέψει διάφορα χρηματικά ποσά, τιμαλφή, τρόφιμα και επτά κυνηγετικά όπλα με τα οποία εξοπλίζονταν ή τα πουλούσαν στην πατρίδα τους.

Σε βάρος των έξι μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες κλοπές, καθώς για τον εντοπισμό άλλων συνεργών τους.

Πηγή

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια