Black Forest Απίθανη !!! - OlaDeka

Black Forest Απίθανη !!!

Υλικά


Βάση

130 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
20 γρ. κορν φλάουρ
6 αυγά
170 γρ. ζάχαρη

Σιρόπι
100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. Κιρς

Σαντιγί
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. κιρς
Κεράσια η βύσσινα σε κονσέρβα

Διακόσμηση
200 γρ. τρίμμα κουβερτούρας

Βάση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν πολύ καλά και αφρατέψουν. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε σιγά-σιγά τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά και στους 180°C για άλλα 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά (ακόμη καλύτερα για 1 νύχτα). Το κόβουμε οριζοντίως σε 3 ισόπαχους δίσκους.
Σιρόπι
Για 25 κομμάτια, Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: 20΄

Σαντιγί
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το κιρς μέχρι να γίνουν σαντιγί.
Συναρμολόγηση
Βρέχουμε με σιρόπι το ένα κομμάτι από τη βάση, απλώνουμε επάνω σαντιγυ και κεράσια, τα καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι της βάσης, βρέχουμε με το σιρόπι ξανά και απλώνουμε επάνω σαντιγί και κεράσια. Τελειώνουμε με το τελευταίο κομμάτι της βάσης το οποίο βρέχουμε με το σιρόπι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί. Γαρνίρουμε την τούρτα με το τρίμμα σοκολάτας.
Tip
Εάν θέλουμε να γαρνίρουμε με καραμελωμένα κεράσια, βράζουμε 250 γρ. ζάχαρη με 50 γρ. γλυκόζη, 50 γρ. νερό και 3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, και φτιάχνουμε μία παχιά καραμέλα (αποσύρουμε μόλις η θερμοκρασία φτάσει στους 150°C-160°C). Aφήνουμε να ηρεμήσει η καραμέλα για ½ λεπτό και βουτάμε μέσα τα κεράσια πιάνοντάς τα από το κοτσάνι. Αφήνουμε να στραγγίξει η πολλή καραμέλα και τα τοποθετούμε επάνω σε μία αντικολλητική λαδόκολλα έως ότου παγώσουν. Με αυτά γαρνίρουμε την τούρτα.
Συνταγή Εφη ΚαρεκλάΕλληνικές….gourmed-ιές!!!



Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria