Σφαγή στο Παρίσι, σοκ στον πλανήτη - OlaDeka

Σφαγή στο Παρίσι, σοκ στον πλανήτη

paris-thumb-largeH Ευρώπη δεν είναι πλέον ίδια μετά τη σφαγή στο Παρίσι που αποδίδεται στον ISIS των φανατικών τζιχαντιστών. Κανένας πλέον δεν γνωρίζει τι ξημερώνει στη γηραιά ήπειρο  μετά την πολλαπλή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 140 ανθρώπους. Και για πρώτη φορά, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, η Γαλλία έκλεισε τα σύνορα της, κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο πανικός απειλεί τη Ρώμη και το Λονδίνο καθώς η ανάληψη ευθύνης από τους τζιχαντιστές διατυπώνει σαφείς απειλές για δράσεις και σε αυτές τις δύο πρωτεύουσες.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν περί τις 22.00, τοπική ώρα. Η πρώτη επίθεση έγινε με καλάσνικοφ στο εστιατόριο «Le Petit Cambodge». Ακολούθησε επίθεση στο Stade de France, όπου διεξάγονταν ο φιλικός αγώνας Γαλλία – Γερμανία και τον οποίο παρακολουθούσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγιναν τρεις εκρήξεις χειροβομβίδων και βρέθηκαν δύο διαμελισμένα πτώματα τα οποία ανήκουν σε καμικάζι αυτοκτονίας. Όμως η μεγάλη σφαγή έγινε στο θέατρο Bataclan που φιλοξενούσε συναυλία παρουσία 1.000 ατόμων. Οι ένοπλοι, που αργότερα έπεσαν νεκροί από την επιχείρηση της αστυνομίας, σκότωσαν πρώτα τους μουσικούς στη σκηνή και στη συνέχεια άρχισαν να σκοτώνουν θεατές. Στο θέατρο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 100 άνθρωποι.

«Η Γαλλία είναι ενωμένη και αποφασισμένη απέναντι σε αυτά τα χτυπήματα» είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φ. Ολάντ, μετά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που αποφάσισε τη λήψη έκτακτων μέτρων στο σύνολο της επικράτειας. «Η Γαλλία κλείνει τα σύνορα της προκειμένου να μην μπορούν να εισέλθουν άνθρωποι που θέλουν να τη βλάψουν, ούτε και να φύγουν οι δράστες των επιθέσεων» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Συγκλονισμένη η διεθνής κοινότητα εκφράζει τη συμπαράσταση της στη Γαλλία. Για «επίθεση κατά της ανθρωπότητας» έκανε λόγο ο πρόεδρος Ομπάμα. Αντίστοιχες δηλώσεις έγιναν από όλους τους ηγέτες της Δύσης.

 

Συγκλονισμένος δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο των αποψινών αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και διαβεβαίωσε ότι «σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές στηρίζουμε τον γαλλικό λαό».

 


To στάδιο μετά την έκρηξη των χειροβομβίδων. Ο Φ. Ολάντ ήταν στο στάδιο. 


Πτώματα στους δρόμους

ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria