Στουρνάρας: Πλήρως εξασφαλισμένες οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες - OlaDeka

Στουρνάρας: Πλήρως εξασφαλισμένες οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Tη διαβεβαίωση ότι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι πλήρως εξασφαλισμένες καθώς μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει αποσοβηθεί πλέον ο κίνδυνος κουρέματος, έκανε πριν από λίγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας παρουσίασε το νέο χαρτονόμισμα των 20 ευρώ, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης.

Σημειώνεται, πως το νέο τραπεζογραμμάτιο περιλαμβάνει ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό ασφαλείας, το «παράθυρο με προσωπογραφία» στο ολόγραμμα. Όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται στο φως, το παράθυρο γίνεται διαφανές και αποκαλύπτει μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής της μυθολογίας, η οποία είναι ορατή και στις δύο όψεις του τραπεζογραμματίου. Όπως και τα νέα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ, το νέο τραπεζογραμμάτιο των 20 ευρώ περιλαμβάνει επίσης έναν «αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα» και μια προσωπογραφία της Ευρώπης στο υδατογράφημα.

Τα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ διατηρούν τα σχέδια της πρώτης σειράς με θέμα “Εποχές και ρυθμοί” και έχουν τα ίδια κυρίαρχα χρώματα. Έχουν όμως τροποποιηθεί ελαφρώς προκειμένου να ενσωματώσουν τα ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Στο νέο σχέδιο λαμβάνονται πλέον υπόψη οι διαδοχικές διευρύνσεις της ΕΕ από το 2002 και μετά. Για παράδειγμα, στον χάρτη της Ευρώπης απεικονίζονται η Μάλτα και η Κύπρος, το όνομα του νομίσματος (ευρώ) αναγράφεται – πέραν των λατινικών και των ελληνικών – και με κυριλλικά στοιχεία, ενώ τα αρχικά της ΕΚΤ εμφανίζονται σε εννέα και όχι σε πέντε, γλωσσικές παραλλαγές.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria