Στον δρόμο προς την εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ. Το πλήρες χρονοδιάγραμμα έως το επίσημο πράσινο φως της Δευτέρας - OlaDeka

Στον δρόμο προς την εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ. Το πλήρες χρονοδιάγραμμα έως το επίσημο πράσινο φως της Δευτέρας

Ο λόγος για τη δόση των 2 δισ. ευρώ που συνδέεται με την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων αλλά και τα 10 δισ. ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Για να φτάσουν ωστόσο στα ταμεία τα 12 δισ. ευρώ θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να ανάβουν σταδιακά και βήμα βήμα το πράσινο φως.

Η αρχή έγινε σήμερα με τη συνεδρίαση του Euro Working Group, όπου υπήρξε “ευρεία συμφωνία” επί της εφαρμογής των προαπαιτούμενων, με πηγές της ευρωζώνης να βεβαιώνουν ότι ως αύριο το απόγευμα θα έχουν διευκρινιστεί και κάποιες επιπλέον επιλογές.

Στη συνέχεια – και σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές από τους διαδρόμους των Βρυξελλών – το Euro Working Group δεν αποκλείεται να συνεδριάσει εκ νέου την Κυριακή, προκειμένου να προετοιμάσει το Eurogroup της Δευτέρας.

Μετά την τήρηση των δεσμεύσεων της Αθήνας απέναντι στους δανειστές, η απόφαση για την εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ είναι σχεδόν ειλημμένη, ωστόσο δεν αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να ανακοινωθεί πριν τη Δευτέρα.

Για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί – πλην του  Eurogroup – και συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM, προκειμένου να ανάψει επισήμως το πράσινο φως για την εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria