Στις 23 Νοεμβρίου η εκταμίευση των 12 δις ευρώ - OlaDeka

Στις 23 Νοεμβρίου η εκταμίευση των 12 δις ευρώ

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, κατατίθεται αύριο Τρίτη στη βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, με στόχο να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έως την Πέμπτη.

Αύριο Τρίτη (πιθανότατα το πρωί) θα συνεδριάσει και το Euro Working Group, χωρίς ωστόσο να λάβει απόφαση για την εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ, καθώς οι Ευρωπαίοι θα περιμένουν πρώτα την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη. Το Euro Working Group αναμένεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να περιοριστεί σε μια θετική αποτίμηση της κατάστασης, σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης.

Ακολούθως δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα συνεδρίαση του Euro Working Group την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή για να ανάψει το πράσινο φως, ωστόσο η εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής του επόμενου προγραμματισμένου Eurogroup.

Στο πλαίσιο του Eurogroup θα συνεδριάσει και το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM, ώστε να εκταμιευθούν τα κεφάλαια που εκκρεμούν για την ελληνική οικονομία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria