Μπροστά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά ο Τζιτζικώστας, αν και στην προτίμηση παραμένει πρώτος ο Μεϊμαράκης - OlaDeka

Μπροστά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά ο Τζιτζικώστας, αν και στην προτίμηση παραμένει πρώτος ο Μεϊμαράκης

Η τελευταία έρευνα της εταιρείας e-voice που δημοσίευσε η Κυριακάτικη Δημοκρατία έφερε αισιοδοξία στους υποστηρικτές του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ο κ.Τζιτζικώστας προηγείται σε τέσσερα σημεία:

Στο ερώτημα «Ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να νικήσει τον Τσίπρα», ο κ. Τζιτζικώστας προηγείται με 27,4% έναντι 18,3% του κ. Μεϊμαράκη, ενώ ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 12,6% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7,0%. Επίσης, στο ερώτημα «Ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα» προηγείται ο κ.Τζιτζικώστας με  25,5% και ακολουθούν οι Μητσοτάκης με 14,2% , Μεϊμαράκης με 12,7% και με 6,3%.

Ο κ.Τζιτζικώστας προηγείται με ποσοστά 22,3% και 24,1% αντίστοιχα και στα ερωτήματα «Ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να πατάξει τη διαφθορά» και «Ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να ανανεώσει το κόμμα». Ο κ. Μεϊμαράκης ακολουθεί με ποσοστά 19,0% και 18,2% αντίστοιχα, ο κ.Μητσοτάκης με 13,9% και 17,6% και τέλος ο κ.Γεωργιάδης με 12,1% και 11,1% αντίστοιχα.

Στο ερώτημα πάντως «Ποιος υποψήφιος προτιμάτε να είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ;», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταγράφει 39,2% και ακολουθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 32,8% , ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 16,7% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7,9%.

Από την πλευρά των Μητσοτάκη- Γεωργιάδη πάντως θεωρούν ότι οι έρευνες δεν μπορούν να αποτυπώσουν την πραγματική εικόνα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ουσιαστικής στάθμισης του δείγματος των ψηφοφόρων, καθώς δεν υπάρχει και συγκεκριμένο εκλογικό σώμα, αλλά η διαδικασία είναι ανοιχτή.

Το ερώτημα είναι συνεπώς ποιος θα καταφέρει να φέρει περισσότερο κόσμο στην κάλπη, με την πλευρά Μεϊμαράκη να εστιάζει στις παραδοσιακές δυνάμεις της κεντροδεξιάς, τους υποστηρικτές Τζιτζικώστα να θεωρούν ότι μπορεί να φέρει πίσω και κόσμο της ΝΔ που είχε απομακρυνθεί, αλλά και ψηφοφόρους πέραν αυτής (καθώς άλλες έρευνες όπως η τελευταία της Alco είχαν δείξει ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι πιο δημοφιλής στους ψηφοφόρους που είχαν απομακρυνθεί), το Μητσοτάκη να επιχειρεί να φέρει κεντρώους ψηφοφόρους εκτός ΝΔ και τον κ.Γεωργιάδη να στοχεύει στη συσπείρωση της σκληρής δεξιάς και των σαμαρικών ψηφοφόρων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria