Κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters: Κατά λάθος αναρτήθηκαν τα tweet προς Νταβούτογλου - OlaDeka

Κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters: Κατά λάθος αναρτήθηκαν τα tweet προς Νταβούτογλου

Η ανάρτηση των όσων είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας για τις τουρκικές παραβιάσεις και τους… νευρικούς πιλότους, στο λογαριασμό του Έλληνα πρωθυπουργού στο twitter στα αγγλικά και η απόσυρση μετά την απάντηση του Τούρκου ομολόγου του έγινε θέμα και στο Reuters.

Μάλιστα, το διεθνες ειδησογραφικό πρακτορείο επικαλείται αξιωματούχο από το γραφείο του πρωθυπουργού, ο οποιος φέρεται να τους είπε πως τα tweets ανέβασε κατά λάθος ένας βοηθός.

“Έγινε ένα λάθος. Ο Τσιπρας πράγματι το είπε αυτό στο Νταβούτογλου (σε μία κατ ιδίαν συνάντηση), αλλά δεν υπήρχε πρόθεση να δημοσιευθεί, έτσι τα σχόλια σβήστηκαν”, φέρεται να πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

 

Το Reuters περιγράφει την ανταλλαγή tweets με Νταβούτογλου που οδήγησε τελικά στη διαγραφή της αρχικής ανάρτησης από τον πρωθυπουργικό λογαριασμό στα αγγλικά, σημειώνει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απέφυγαν να καταδικάσουν την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία.

Το ρεπορτάζ καταλήγει αναφέροντας ότι “σε μία προσπάθεια να καλμάρει την καταιγίδα στο Αιγαίο ο Τσίπρας συνάντησε τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στο Παρίσι τη Δευτέρα στο περιθώριο της παγκόσμιας συνόδου για το κλίμα. Συμφώνησαν ότι τα αποτελέσματα της κυριακάτικης Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας ήταν θετικά και ότι θα παραμείνουν σε στενή επαφή, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τσίπρα.”

(Φωτογραφία: sooc.gr)

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria