Εκατοντάδες πρόσφυγες συνεχίζουν να φθάνουν στα νησιά του Αιγαίου - OlaDeka

Εκατοντάδες πρόσφυγες συνεχίζουν να φθάνουν στα νησιά του Αιγαίου

metanastes
Ρόδος

Άλλο ένα σκάφος με δεκάδες πρόσφυγες έφτασε το πρωί της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή Ζέφυρος, κοντά στην πόλη της Ρόδου.

Μετέφερε περίπου 150 άτομα, που αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην ξηρά, με τη συνδρομή λιμενικών κι αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται ότι και την Κυριακή, στην ίδια περιοχή, ιστιοφόρο σκάφος μετέφερε από τα απέναντι τουρκικά παράλια κι αποβίβασε 172 πρόσφυγες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι λιμενικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο αλλοδαπό διακινητή.

Στο μεταξύ, στους πέντε ανέρχονται οι διασωθέντες από το χθεσινό ναυάγιο βόρεια του Φαρμακονησίου, καθώς το βράδυ της Κυριακής εντοπίστηκε σώος στην ακτή 40χρονος. Στο εν λόγω ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, ενώ παραμένουν αγνοούμενα άλλα έξι.

Επίσης την Κυριακή, άλλες δύο σορούς εντόπισαν και ανέσυραν οι λιμενικοί στη Λέσβο. Πρόκειται για αγόρι περίπου 12 ετών που βρέθηκε στην ακτή στην περιοχή Κάμπος, καθώς και για γυναίκα το πτώμα της οποίας ξεβράστηκε στην ακτή στη Λιώτα.

Το τελευταίο τριήμερο κατά εκατοντάδες αποβιβάζονταν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, ανήλθαν σε 1.431, που έφτασαν σε Λέσβο, Σάμο, Φαρμακονήσι, Κάλυμνο, Καλόλιμνο, Σύμη και Ρόδο.

Πηγή: http://news.in.gr

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria