Γαλλία: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για το μακελειό στο Παρίσι - OlaDeka

Γαλλία: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για το μακελειό στο Παρίσι

Γαλλία: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για το μακελειό στο Παρίσι

Έρημη πόλη είναι το Παρίσι μία μέρα μετά το εξαπλό τρομοκρατικό χτύπημα.

Στην Πλαζ ντε Λα Ρεμπουλίκ λίγοι άνθρωποι αφήνουν λουλούδια και κεριά στη μνήμη των θυμάτων.

Σε πολλές συνοικίες του Παρισιού, κινηματογράφοι, μουσεία και καταστήματα κατέβασαν ρολά. Ο συνήθως πολυσύχναστος Πύργος του Αϊφελ παρέμεινε κλειστός.

Οι έρευνες για το μακελειό είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ενα ακρωτηριασμένο δάχτυλο, που βρέθηκε στο Bataclan, βοήθησε τις γαλλικές αρχές να αναγνωρίσουν τον έναν από τους επτά δράστες του μακελειού.

Σύμφωνα με την εισαγγελία Πρόκεται για έναν 30χρονο αλγερινής καταγωγής ο οποίος είχε γεννηθεί στη Γαλλία. Είχε ήδη μπει στο στόχαστρο των υπηρεσιών ασφαλείας ως «ύποπτος ριζοσπαστικοποίησης» και για τις διασυνδέσεις του με ισλαμιστικές οργανώσεις.

Ήταν ένας από τους τρεις που έκαναν την έφοδο στο συναυλιακό χώρο, όπου έγινε η πιο αιματηρή από τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Από τη δεύτερη ομάδα των τριών που επιτέθηκαν στο Stade de France, αυτά που έχουν γίνει γνωστά είναι πως βρέθηκε ένα Συριακό διαβατήριο και ένα αιγυπτιακό. Το πρώτο, ανήκει σε 25χρονο ο οποίος πέρασε από τη Λέρο, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο και το επιβεβαίωσε ο Νίκος Τόσκας.

Τουλάχιστον ο ένας από τους επιτιθέμενους είχε εισιτήριο για τη φιλική αναμέτρηση μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας και προσπάθησε να μπει στο στάδιο, αλλά όταν τον ανακάλυψαν πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria