Αφαίρεση κακόβουλου Instagram app - OlaDeka

Αφαίρεση κακόβουλου Instagram app

instagram

H Google και η Apple αφαίρεσαν από τα διαδικτυακά καταστήματα εφαρμογών τους ένα Instagram app που έκλεβε passwords. 

H εφαρμογή InstaAgent ανακαλύφθηκε ότι εκτός από το να δίνει πρόσβαση στο Instagram φρόντιζε να κλέβει passwords από τους χρήστες του, ενώ ταυτόχρονα δημοσίευε φωτογραφίες χωρίς την έγκρισή τους. Τα passwords που έκλεβε τα έστελνε σε μη κρυπτογραφημένη μορφή σε άγνωστους servers. Ένας ανεξάρτητος iOS developer ανακάλυψε αυτή την κακόβουλη λειτουργία της εφαρμογής για το Instagram και αμέσως δημοσιοποίησε μέσω Twitter τα ευρήματά του.

Η Google έδρασε πρώτη και αφαίρεσε αμέσως την εφαρμογή από το Play Store, ενώ μερικές ώρες μετά ακολούθησε και η Apple, η οποία έσβησε την εφαρμογή InstaAgent από τις ηλεκτρονικές προθήκες του Apple App Store. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το Instagram προειδοποιεί τους χρήστες του για τους πιθανούς κινδύνους που ενέχει η χρήση εφαρμογών τρίτων για την πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο.

Μπορεί να αφαιρέθηκε η εφαρμογή από τα καταστήματα εφαρμογών της Google και της Apple, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι πολλοί εκείνοι που έχουν επηρεαστεί. Το Verge υπολογίζει ότι το InstaAgent είχε και στα δύο καταστήματα εφαρμογών από 100.000 έως και 500.000 downloads. Σε όσους το είχαν κατεβάσει συνίσταται να αλλάζουν συχνά τα passwords τους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria