Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ - OlaDeka

Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ

Το Euro Working Group συνεδρίασε το απόγευμα του Σαββάτου και άναψε επισήμως το πράσινο φως για τη χορήγηση της πολυπόθητης «ανάσας» ρευστότητας των 12 δισ. ευρώ, ήτοι της δόσης των 2 δισ. ευρώ, που συνδέεται με τα προαπαιτούμενα, αλλά και των 10 δισ. ευρώ που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Την είδηση περί νέας συνεδρίασης του Euro Working Group το Σάββατο (είχε συνεδριάσει την Παρασκευή και οι τελευταίες διαρροές έκαναν λόγο για νέα συνεδρίαση την Κυριακή) γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

“H Ελλάδα κάλυψε το σύνολο των προαπαιτούμενων του πρώτου πακέτου, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ, για να εξηγήσει πως “το Euro Working Group συμφώνησε πως η Ελλάδα εκπλήρωσε το πρώτο πακέτο για τα προαπαιτούμενα, αλλά και τα μέτρα που συνδέονται με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών”.

H συμφωνία, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, ανοίγει τον δρόμο για την έγκριση της δόσης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM που συνεδριάζει τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.

Aπό την πλευρά του και ο ESM γνωστοποίησε πως θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για τη χορήγηση των 2 δισ. ευρώ της δόσης.

Ωστόσο, θα πρέπει να αναμένονται αποφάσεις και για τα 10 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης, καθώς τα κεφάλαια αυτά βρίσκονται ήδη σε ειδικό λογαριασμό του ESM.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria