VR πολλών προσώπων από την Microsoft - OlaDeka

VR πολλών προσώπων από την Microsoft

virtual-reality-microsoft-comradre-hololens

Τα εργαστήρια της Microsoft διερευνούν το ενδεχόμενο παρουσίασης μίας εφαρμογής Virtual Reality που θα εμπλέκει όχι έναν χρήστη, αλλά πολλούς. 

Μπορεί η Microsoft να μας εντυπωσίασε με την επίδειξη των gaming δυνατοτήτων του HoloLens, αλλά δεν είχε δείξει μέχρι σήμερα, όπως και κανείς άλλος, ένα σύστημα εικονικής ή επαυξημένης πραγματικότητας που να εμπλέκει σε πραγματικό χρόνο περισσότερους χρήστες.

Οι ερευνητές του εργαστηρίου Jaron Lanier, της Microsoft, ασχολούνται ακριβώς με αυτό. Ο σκοπός τους είναι να έχουν πολλούς χρήστες που μοιράζονται την εμπειρία της επαυξημένης πραγματικότητας.

Οι virtual εικόνες προβάλλονται στον φυσικό κόσμο και τις βλέπουν όλοι μαζί, ενώ αλληλεπιδρούν όλοι με το σωστό τρόπο με εκείνες, φορώντας ειδικά κράνη. Οι εφαρμογές της τεχνολογίας αυτής επεκτείνονται πολύ μακρύτερα από το πεδίο του gaming όπου είναι προφανή τα οφέλη.

Με την επαυξημένη πραγματικότητα πολλών χρηστών, θα μπορεί κανείς να επικοινωνήσει, να συνεργαστεί και να μοιραστεί με εντελώς νέους τρόπους πληροφορίες και δεδομένα.

Το project πάνω στο οποίο εργάζονται οι ερευνητές του εργαστηρίου Lanier της Microsoft ονομάζεται Comradre και δοκιμάζει τους τρόπους με τους οποίους μπορούν διάφορα υποκείμενα να αλληλεπιδρούν με εικονικά αντικείμενα και μεταξύ τους, στον φυσικό χώρο και σε πραγματικό χρόνο. Είναι ενδιαφέρον το ότι η Microsoft βρίσκει πάντοτε τρόπους να μας κεντρίζει την προσοχή τους τελευταίους μήνες…

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria