Stress Tests: Αισιοδοξία στις τράπεζες για επιτυχία στην ανακεφαλαιοποιήση του κλάδου - OlaDeka

Stress Tests: Αισιοδοξία στις τράπεζες για επιτυχία στην ανακεφαλαιοποιήση του κλάδου

Οι διαδικασίες της ανακεφαλαιοποίησης ξεκινούν από την Δευτέρα. Εφόσον οι 4 τράπεζες αντλήσουν τα 4,4 δισ. ευρώ θα αποφευχθεί η λύση της εκκαθάρισης και η διάσωση εκ των έσω (bail in) που προβλέπει την συμμετοχή στις ζημίες των μετόχων, των ομολογιούχων και των καταθετών με αποταμιεύσεις άνω των 100.000 ευρώ. Αυτά προκύπτουν από τους ευρωπαϊκούς ελέγχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που έγιναν για την αξιολόγηση της ποιότητας των δανειακών χαρτοφυλακίων των ελληνικών τραπεζών, αλλά και από τις ασκήσεις προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων που διενεργήθηκαν με δύο σενάρια, το βασικό και το δυσμενές.

 

Το σύνολο των 4,4 δισ. ευρώ που θα πρέπει να αντλήσουν οι τράπεζες από τις αγορές, αντιστοιχεί στο άθροισμα των ζημιών που προκύπτουν από την αξιολόγηση της ποιότητας των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών (Asset Quality Review) και των ασκήσεων προσομοίωσης του βασικού μακροοικονομικού σεναρίου της χώρας.

Συγκεκριμένα, από τους ελέγχους της ΕΚΤ προκύπτει ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει τις μεγαλύτερες κεφαλαιακές ανάγκες με το δυσμενές σενάριο να ανέρχονται σε 4,933 δισ. ευρώ. Για να ιδιωτικοποιηθεί θα πρέπει να αναζητήσει από ιδιώτες κατ’ ελάχιστο, ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 2,213 δισ. ευρώ.

Για την Εθνική Τράπεζα οι κεφαλαιακές ανάγκες με βάση το δυσμενές σενάριο ανέρχονται συνολικά 4,6 δισ. ευρώ, ενώ για να ιδιωτικοποιηθεί θα πρέπει να αναζητήσει από ιδιώτες 1,576 δισ. ευρώ.

Το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών με το δυσμενές σενάριο για την Alpha Bank ανέρχεται σε 2,743 δισ. εκατ. ευρώ, ενώ για να ιδιωτικοποιηθεί η τράπεζα θα πρέπει να αντλήσει από τις αγορές 263 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της τράπεζας δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου έως του ποσού 2,7 δισ. ευρώ.

Της τράπεζας Eurobank το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών με το δυσμενές σενάριο ανέρχεται σε 2,122 εκατ. ευρώ, από τα οποία θα πρέπει να αντλήσει ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 339 εκατ. ευρώ προκειμένου να παραμείνει ιδιωτική.

Πρόβλεψη για Coco’s

Στις αυξήσεις κεφαλαίου θα χρησιμοποιηθεί ένα ακόμα χρηματοπιστωτικό «εργαλείο» που προβλέπει το νομοσχέδιο και είναι τα ομόλογα τύπου Coco’s (Contingent Convertible Bonds). Πρόκειται για «υπό αίρεση» μετατρέψιμα ομόλογα με  ψηλή απόδοση (8% έως 10%) που μπορούν να μετατραπούν σε κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Τα Coco’s παρέχουν χρηματοοικονομική στήριξη και μειώνουν το κόστος για τους φορολογούμενους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα παρέχουν την δυνατότητα δημιουργίας εσόδων. Τα cocos θα χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με κοινές μετοχές Τα CoCos θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των ζημιών που προκύπτουν από το δυσμενές μακροοικονομικό σενάριο που χρησιμοποιήθηκε στην άσκηση αντοχής.

Συγκεκριμένα, εφόσον μια τράπεζα υποβάλλει σχέδιο αναδιάρθρωσης και ζητήσει κρατική στήριξη θα μπορεί να συμμετέχει με κοινές μετοχές και με τα υπό αίρεση μετατρέψιμα ομολογιακά χρηματοοικονομικά εργαλεία (CoCos) στην ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων. Η αναλογία των κοινών μετοχών και των CoCos θα καθοριστεί με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου. Αυτό προβλέπεται από το τελικό κείμενο του ν/σ που κατατέθηκε χθες (σσ Παρασκευή) στην Βουλή.

Στις τράπεζες υπάρχει ανησυχία για την εν λόγω αναλογία καθώς υπάρχουν πληροφορίες που φέρουν την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών για το δυσμενές μακροοικονομικό σενάριο να καλύπτονται κατά 50% από ιδιώτες επενδυτές και κατά το άλλο 50% από κρατικά κεφάλαια. Εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, μειώνεται η προσδοκώμενη απόδοση κεφαλαίων που θα έχουν οι ιδιώτες που δύναται να συμμετέχουν και ως εκ τούτου, αποτελεί αντικίνητρο για να μπουν στις επικείμενες Αυξήσεις κεφαλαίων. Από την άλλη πλευρά, η αυξημένη συμμετοχή του κράτους έναντι των ιδιωτών, επιβαρύνει περαιτέρω τους φορολογούμενους πολίτες της χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο έλεγχος στις τράπεζες και το ποσοστό συμμετοχής του δημοσίου δεν θα πρέπει να είναι σε τέτοιο βαθμό που θα αποτρέπει στους ιδιώτες να επενδύσουν κεφάλαιά τους. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι ο στόχος της κυβέρνησης από την ανακεφαλαιοποίηση είναι αφενός να προσελκύσει ξένες επενδύσεις με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, αλλά και το κράτος να συμμετάσχει με σημαντικό ποσοστό στο μετοχικό τους κεφάλαιο έτσι ώστε σε ενδεχόμενη ανάπτυξη να αυξηθούν και τα κέρδη του. Πληροφορίες από το υπουργείο οικονομικών αναφέρουν ότι

Όσον αφορά τις προνομιούχες μετοχές που έχει στην κατοχή του το ελληνικό δημόσιο, είναι ήδη τραπεζικό κεφάλαιο και μπορούν να μετατραπούν σε κοινές μετοχές με δικαίωμα ψήφου.

 

Νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς

Μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όλες οι τράπεζες, εφόσον αντλήσουν τα απαιτούμενα ιδιωτικά κεφάλαια, θα γίνουν ιδιωτικές. Την πλειοψηφία, του 51% τουλάχιστον, θα την έχουν ιδιώτες μέτοχοι και την μειοψηφία, το κράτος. Τις διοικήσεις θα τις εκλέγουν οι ιδιώτες μέτοχοι και στην περίπτωση αυτή, κυρίως τα μεγάλα ξένα επενδυτικά Funds.

Ωστόσο, υπάρχει μία σημαντική διαφορά σε σχέση με το παρελθόν που είναι ποιοτική και πολιτική και αλλάζει ολόκληρο το τραπεζικό τοπίο. Μετά την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση το κράτος θα κατέχει κοινές μετοχές με πλήρη δικαιώματα ψήφου. Στην προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση, αν και είχε την πλειοψηφία το κράτος, δεν είχε πλήρη δικαιώματα ψήφου, αλλά περιορισμένα. Μπορεί να έχει δηλαδή τη μειοψηφία, αλλά ουσιαστικά γίνεται βασικός εταίρος των ιδιωτών επενδυτών.

Τραπεζικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η προοπτική ιδιωτικοποίησης είναι εξαιρετικά θετική καθώς θα συνεισφέρει στην οικονομία, αλλά και στην πιστοληπτική ικανότητα από τους διεθνούς οίκους αξιολόγησης καθώς θα θεωρηθούν πιο αξιόπιστες. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι ο απώτερος σκοπός είναι να ιδιωτικοποιηθούν πλήρως έως την εκπνοή του τρέχοντος μεταρρυθμιστικού προγράμματος της χώρας, δηλαδή έως το τέλος του α’ εξαμήνου του 2018.

Αν παρόλα αυτά, δεν καταστεί εφικτή η πλήρης ιδιωτικοποίησή τους -έστω και αν το κράτος κατέχει 5% του μετοχικού κεφαλαίου μίας τράπεζας- από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ θεωρείται, ότι στο μετοχικό κεφάλαιο υπάρχει κρατική ενίσχυση και υπόκειται στους ευρωπαϊκούς κανόνες. Αυτό σημαίνει ότι οι κινήσεις τους σε αγορές του εξωτερικού θα είναι περιορισμένες.

Έλεγχος των πιστωτικών ιδρυμάτων

Οι τράπεζες μπαίνουν κάτω από ένα πολύ αυστηρό και πρωτόγνωρο ευρωπαϊκό ελεγκτικό πλαίσιο. Η διαχείριση των τραπεζικών εργασιών θα προβλέπει πλέον αναλυτικότατη και αυστηρότατη ευρωπαϊκή εποπτεία. Αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη ασφάλεια από τη μία πλευρά, αλλά από την άλλη, ο κίνδυνος της απώλειας των αποφάσεων και της ευελιξίας των μάνατζμεντ των τραπεζών είναι υπαρκτός. Και τούτο διότι, όπως αναφέρει το τρίτο μνημόνιο θα ενταχθούν και στα τέσσερα Διοικητικά Συμβούλια των τραπεζών τρία ανεξάρτητα μέλη, τα οποία θα προεδρεύουν σε όλες τις επιτροπές των Διοικητικών Συμβουλίων. Τις αποφάσεις θα τις παίρνουν μεν τα εκτελεστικά μέλη της διοίκησης, αλλά όλες οι αποφάσεις ανεξαιρέτως, θα περνούν από το μικροσκόπιο των τριών νέων μελών, είτε αυτές αφορούν τη διαχείριση κινδύνου ή τις χορηγήσεις ή την ελεγκτική επιτροπή, κοκ.

Η επόμενη μέρα

Σε ένα με δύο χρόνια θα αποδειχθεί εάν η επικείμενη, τρίτη (από το ξέσπασμα της κρίσης) ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα στεφθεί με επιτυχία για τα τέσσερα συστημικά πιστωτικά ιδρύματα. Η επιτυχία θα εξαρτηθεί από πολλούς και αλληλένδετους παράγοντες και η απόδειξη θα έρθει από το αν θα χρειαστούν άμεσα, νέα κεφάλαια.

Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης:

1.Θα είναι πλέον δεδομένο μετά τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εάν οι συστημικές τράπεζες είναι ιδιωτικές ή κρατικές. Αν δεν καλυφθούν από ιδιώτες, τότε θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία της διάσωσης εκ των έσω (bail-in) με τη συμμετοχή δηλαδή μετόχων, ομολογιούχων και καταθετών. Επιπλέον, μέρος των αναγκών θα καλυφθεί από κρατικά κεφάλαια που διαθέτει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Σε αυτήν την περίπτωση θα ενισχυθεί η συμμετοχή του κράτους.

2.Θα πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για να ισχύσουν οι μακροοικονομικές υποθέσεις πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress test).

3.Να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση των συμφωνημένων προγραμμάτων αναδιάρθρωσης

4.Να αρχίσει η συστηματική αντιμετώπιση των “κόκκινων δανείων”

 

Καταθέσεις

Κυβερνητικές πηγές, αλλά και πληροφορίες από τις ίδιες τις τράπεζες, αναφέρουν ότι οι διοικήσεις θα ολοκληρώσουν επιτυχία τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και είναι θωρακισμένες. Θα μπορέσουν δηλαδή να καλύψουν με ιδιωτικά κεφάλαια τις κεφαλαιακές ανάγκες που προκύπτουν από τον έλεγχο που έγινε με το βασικό μακροοικονομικό σενάριο για τη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πλήρως ασφαλείς από κινδύνους και κυρίως από αυτόν της εκκαθάρισης (resolution), δηλαδή της διάσωσης εκ των έσω που προβλέπει μεταξύ άλλων και κούρεμα καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.

Οι καταθέσεις των τεσσάρων συστημικών πιστωτικών ιδρυμάτων θα είναι απολύτως ασφαλείς για μεγάλο βάθος χρόνου. Και μάλιστα, όπως τονίζουν κυβερνητικοί και τραπεζικοί παράγοντες “θα είναι ασφαλείς περισσότερο από ποτέ καθώς τα κεφάλαια που θα έχουν μετά την ανακεφαλαιοποίηση, θα αντιστοιχούν στις επιπτώσεις που θα είχε ένα ακραία δυσμενές μακροοικονομικό σενάριο για τη χώρα.

Για τους λόγους αυτούς, για πρώτη φορά μετά από το ξέσπασμα της κρίσης, δημιουργείται η πεποίθηση ότι σταδιακά -και όσο εμπεδώνεται από τους καταθέτες ότι υπάρχει σιγουριά στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και λόγω της σωστής κατεύθυνσης της δημοσιονομικής πορείας της χώρας-, θα επιστρέψει στο τραπεζικό σύστημα ένα μεγάλο μέρος κεφαλαίων που σήμερα βρίσκεται στα “στρώματα” και τα “σεντούκια” των Ελλήνων πολιτών.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι αν ένα ή περισσότερα από τα πιστωτικά ιδρύματα δεν μπορέσουν να καλύψουν με ιδιώτες το απαιτούμενο ποσό , η συγκεκριμένη τράπεζα θα μπει σε διαδικασία εκκαθάρισης (resolution), η οποία προβλέπει τη συμμετοχή στις ζημίες από μετόχους, ομολογιούχους και καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ.

Οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ είναι εγγυημένες.

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ

* Από τη συνολική αξιολόγηση των τεσσάρων σημαντικών ελληνικών τραπεζών προκύπτει συνολική υστέρηση κεφαλαίων ύψους 4,4 δισεκ. ευρώ στο πλαίσιο του βασικού σεναρίου και 14,4 δισεκ. ευρώ στο πλαίσιο του σεναρίου δυσμενών εξελίξεων.

* Η υστέρηση κεφαλαίων περιλαμβάνει προσαρμογές που προέκυψαν από τον έλεγχο της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού ύψους 9,2 δισεκ. ευρώ.

* Οι τράπεζες έχουν διορία έως τις 6 Νοεμβρίου για να υποβάλουν σχέδια κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών με τα οποία θα εξηγούν πώς προτίθενται να καλύψουν την υστέρηση κεφαλαίων.

* Η κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών θα βελτιώσει την ανθεκτικότητα των ισολογισμών των τραπεζών.

Αναλυτικά:

Η Τραπεζική Εποπτεία της ΕΚΤ διενήργησε συνολική αξιολόγηση των τεσσάρων σημαντικών ελληνικών τραπεζών (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Τράπεζα Πειραιώς) σύμφωνα με την απόφαση της συνόδου κορυφής για το ευρώ της 12ης Ιουλίου 2015 και το μνημόνιο συνεννόησης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – ενεργούσης εξ ονόματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) –, της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος που υπογράφηκε στις 19 Αυγούστου 2015.

Στο πλαίσιο της ως άνω αξιολόγησης διενεργήθηκε έλεγχος της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού (Asset Quality Review – AQR) και μια μελλοντικής προοπτικής άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, η οποία περιελάμβανε ένα βασικό σενάριο και ένα σενάριο δυσμενών εξελίξεων, προκειμένου να αξιολογηθούν οι ειδικές ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των επιμέρους τραπεζών στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Ο έλεγχος της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού είχε ως αποτέλεσμα συνολικές προσαρμογές ύψους 9,2 δισεκ. ευρώ όσον αφορά τη λογιστική αξία των στοιχείων ενεργητικού των συμμετεχουσών τραπεζών στις 30 Ιουνίου 2015. Επιπροσθέτως, το ύψος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (non-performing exposure – NPE) των τεσσάρων τραπεζών αυξήθηκε κατά 7 δισεκ. ευρώ, με τις σχετικές προβλέψεις να έχουν ήδη ληφθεί υπόψη στις ως άνω προσαρμογές που προέκυψαν από τον έλεγχο της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού.

Πέραν των άμεσων προσαρμογών της τρέχουσας λογιστικής αξίας, το αποτέλεσμα του ελέγχου της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού αντανακλάται επίσης στην προβολή για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών σύμφωνα με τα υποθετικά σενάρια που χρησιμοποιήθηκαν στην άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων. Συνολικά, από την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων στις τέσσερις συμμετέχουσες τράπεζες προέκυψε υστέρηση κεφαλαίων ύψους 4,4 δισεκ. ευρώ σύμφωνα με το βασικό σενάριο και 14,4 δισεκ. ευρώ σύμφωνα με το σενάριο δυσμενών εξελίξεων, συμπεριλαμβανομένων των προσαρμογών που προέκυψαν από τον έλεγχο της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού, μετά από σύγκριση των δεικτών φερεγγυότητας βάσει της προβολής με τα ελάχιστα όρια που είχαν καθοριστεί για την άσκηση.

Οι τέσσερις τράπεζες έχουν διορία έως τις 6 Νοεμβρίου για να υποβάλουν στην Τραπεζική Εποπτεία της ΕΚΤ σχέδια κάλυψης των κεφαλαιακών αναγκών με τα οποία θα εξηγούν πώς προτίθενται να καλύψουν την υστέρηση κεφαλαίων. Κατόπιν αυτού θα ξεκινήσει μια διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους. Η κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών μέσω αυξήσεων κεφαλαίων θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κεφαλαιακών αποθεμάτων προληπτικής εποπτείας στις τέσσερις ελληνικές τράπεζες, τα οποία θα βελτιώσουν την ανθεκτικότητα των ισολογισμών τους και τη δυνατότητά τους να αντεπεξέρχονται σε ενδεχόμενες αρνητικές μακροοικονομικές διαταραχές.

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ για την Τράπεζα Αττικής

Η Τράπεζα της Ελλάδος διεξήγαγε άσκηση Συνολικής Αξιολόγησης 2015 για την Τράπεζα Αττικής, στο πλαίσιο της αντίστοιχης αξιολόγησης που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για τις τέσσερις ελληνικές Σημαντικές Τράπεζες. Η Τράπεζα της Ελλάδος ακολούθησε τη μεθοδολογία και τη γενικότερη προσέγγιση που εφαρμόστηκε από την ΕΚΤ για τις τέσσερις Σημαντικές Τράπεζες, προκειμένου να επιτευχθεί συνεπής πληροφόρηση και να διασφαλιστεί η ίση μεταχείριση μεταξύ της Τράπεζας Αττικής και των Σημαντικών Τραπεζών.

Η Συνολική Αξιολόγηση περιλαμβάνει δύο συνιστώσες, τον διεξοδικό και λεπτομερή έλεγχο της ποιότητας των στοιχείων του ενεργητικού (Asset Quality Review – AQR) και μια άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων με προοπτικό χαρακτήρα (forward-looking Stress Test), με σκοπό την εκτίμηση των κεφαλαιακών αναγκών της Τράπεζας Αττικής. Ο έλεγχος της ποιότητας των στοιχείων του ενεργητικού κατέγραψε επακριβώς την αξία των στοιχείων του ενεργητικού της Τράπεζας Αττικής στις 30 Ιουνίου 2015 και το αποτέλεσμά του χρησίμευσε ως σημείο εκκίνησης για την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων.

Συγκεκριμένα, η άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων είχε προοπτικό χαρακτήρα και προσέγγιση από επάνω προς τα κάτω (top down). Διενεργήθηκε για την περίοδο 30 Ιουνίου 2015 – 31 Δεκεμβρίου 2017, με βάση τα στοιχεία που υποβλήθηκαν από την Τράπεζα Αττικής και ελέγχθηκαν ποιοτικά από την Τράπεζα της Ελλάδος. Σκοπός της άσκησης ήταν να εξεταστεί η ανθεκτικότητα της φερεγγυότητας της Τράπεζας Αττικής σε δύο υποθετικά σενάρια: το βασικό σενάριο, που υποθέτει Δείκτη Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών CET1 9,5%, και το σενάριο δυσμενών εξελίξεων, που υποθέτει Δείκτη Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών CET1 8%.

Με βάση τα αποτελέσματα της Συνολικής Αξιολόγησης, η Τράπεζα Αττικής παρουσιάζει υστέρηση ύψους 857 εκατ. ευρώ στο βασικό σενάριο και 1.021 εκατ. ευρώ στο δυσμενές, χωρίς όμως να έχουν προσμετρηθεί οι ενέργειες κεφαλαιακής υποστήριξης της Τράπεζας. Εντός μιας εβδομάδας από την παρούσα ανακοίνωση, η Τράπεζα Αττικής θα υποβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδος σχέδιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης, στο οποίο θα αναφέρει λεπτομερώς με ποιο τρόπο θα καλυφθεί η υστέρηση αυτή. Το σχέδιο θα αξιολογηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να προκύψουν οι τελικές κεφαλαιακές ανάγκες και η Τράπεζα Αττικής να προχωρήσει στη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria