O Andy Rubin λέει ότι το Skynet είναι πιθανό - OlaDeka

O Andy Rubin λέει ότι το Skynet είναι πιθανό

AI

Μπορεί να είναι μέρος σεναρίου ταινίας, αλλά για τον Andy Rubin, τον δημιουργό του Android, το ευφυές δίκτυο Skynet δεν αποκλείεται να γίνει πραγματικότητα. 

Αυτό που λέει ο Andy Rubin είναι ουσιαστικά ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή της στην αλληλεπίδραση με τις φορητές μας συσκευές ή και με άλλα εργαλεία που μέχρι σήμερα δεν είχαν ηλεκτρονικό εγκέφαλο. Για τον Andy Rubin, το επόμενο βήμα στο computing είναι η τεχνητή νοημοσύνη και θα πρέπει οι κατασκευαστές να αρχίσουν να προτείνουν λύσεις για το πώς θα γίνεται η αλληλεπίδραση με συσκευές που δεν έχουν κάποια οθόνη.

Για τον πατέρα του Android, θα χρειαστεί να περάσουν ακόμα δέκα με είκοσι χρόνια μέχρι να ξεκινήσουμε να βλέπουμε τις πρώτες εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης να ενσωματώνονται σε συσκευές όπως τα smartphones. H νέα πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασίζεται το computing θα είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, σύμφωνα με το όραμα του Rubin, χωρίς, όμως, να μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα από τώρα ποια μορφή θα πάρει αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Andy Rubin έχει ήδη επιτύχει τον στόχο της άντλησης κεφαλαίων ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για τη θερμοκοιτίδα startups Playground, η οποία και αποτελεί την τωρινή του ενασχόληση.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria