Eντός του Οκτωβρίου η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος - OlaDeka

Eντός του Οκτωβρίου η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

Τούτο ορίζει το επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup που εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στο ανακοινωθέν, η πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει εντός του τρέχοντος μηνός, Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν, το Eurogroup καλωσόρισε τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευ. Τσακαλώτο, ο οποίος επανατοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο πόστο μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Η συζήτηση στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην εφαρμογή του νέου προγράμματος της Ελλάδας.

Το Eurogroup ενέκρινε την πρώτη δέσμη προπαιτούμενων, την οποία η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει για να λάβει τη δόση των 2 δισ. ευρώ.

Το ποσό των 2 δισ. ευρώ αφορά σε υπο-δόση της δόσης των 3 δισ. ευρώ, η οποία εκκρεμεί από την πρώτη δόση των 26 δισ. ευρώ, όπως ορίζει η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας.

Το Eurogroup ενθάρρυνε την Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία εντός των ερχόμενων εβδομάδων με τους θεσμούς για τη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων.

Η επιτυχής εφαρμογή της δεύτερης δέσμης των προαπαιτούμενων θα ξεκλειδώσει την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ που απομένει από τη δόση.

Το Eurogroup ζητά από τις ελληνικές αρχές να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τους θεσμούς προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος επιτυχώς και εγκαίρως.

Η πρώτη αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2015, καταλήγει το ανακοινωθέν του Eurogroup.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria