19 χρόνια στον αμπελώνα της Καστοριάς - OlaDeka

19 χρόνια στον αμπελώνα της Καστοριάς

ΦΩΤΟ+Videos

Η επέτειος της εις Επίσκοπον χειροτονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ εορτάστηκε σήμερα, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.

Σήμερα συμπληρώνονται 19 χρόνια από την ημέρα που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έλαβε διά των σεπτών χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου, του πνευματικού του πατρός Μητροπολίτου πρ. Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθονίκου, 30 άλλων Αρχιερέων και παρόντος του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ, του και Γέορντός του, το βαθμό της Αρχιερωσύνης και κλήθηκε να διακονήσει την Αγία μας Εκκλησία ως Επίσκοπος από την ακριτική γωνιά της Μακεδονίας, την Καστοριά.

Η χειροτονία τελέσθηκε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 1996 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της οδού Αχαρνών, εκεί που υπηρετούσε ο Σεβασμιώτατος ως ιερατικώς προϊστάμενος και διηκόνησε ως Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σήμερα, με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων της τοπικής μας Εκκλησίας, την παρουσία των αρχόντων του τόπου μας αλλά και πλήθους πιστών τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, για να ευχαριστήσουμε τον Θεό για τις ευεργεσίες Του.

Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, να ευχαριστούμε και να δοξολογούμε τον Θεό, για όσα μας δίνει στη ζωή μας. Ιδιαίτερα εμείς οι Κληρικοί, θα πρέπει να θυμόμαστε την ημέρα που λάβαμε την αγιοτίμητη ιερωσύνη και να δοξολογούμε τον Κύριό μας.

Ενώ συνέχισε λέγοντας πολύ συγκινητικά ότι, όσα καλά έκανα τα 19 χρόνια της αρχιερατικής μου διακονίας οφείλονται όλα στο Θεό. Για όσα λάθη μου, αναλαμβάνω όλη την ευθύνη προσωπικά και ζητώ το έλεός Του.

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, θεμελίωσε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος στις 5 Οκτωβρίου 1997, ενώ παρεκκλήσιο της Αγίας Μεθοδίας της εν Κιμώλω υπάρχει εντός του περικαλλούς αυτού Ναού.

Τέλος, ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Ελευθέριος Συτιλίδης, εκ μέρους του Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, δώρισε στον Σεβασμιώτατο ένα αρχιερατικό μπαστούνι με την ευχή να καθοδηγεί το ποίμνιό του εις νομάς σωτηρίους.

 

imkastorias.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria