Τρίτη 13 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στις Γυναίκες με Προχωρημένο Καρκίνο Μαστού - OlaDeka

Τρίτη 13 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στις Γυναίκες με Προχωρημένο Καρκίνο Μαστού

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού « Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί πραγματοποιώντας μια καινοτόμα online καμπάνια, με στόχο την υποστήριξη των γυναικών με καρκίνου μαστού στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενημέρωσης «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»
Στις 2 Οκτωβρίου 2015, το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης λάνσαρε με επιτυχία διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης, μέσω της πλατφόρμας Thunderclap, η οποία δίνει τη δυνατότητα διάδοσης ενός προκαθορισμένου μηνύματος ταυτοχρόνως – σε μία δεδομένη μέρα και ώρα –  από τα social media όλων όσοι δηλώσουν συμμετοχή.  Στόχος της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση και η μαζική κινητοποίηση του κοινού για την υποστήριξη των γυναικών με προχωρημένο καρκίνο μαστού.
Με το μήνυμα «ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΜΗ! Διάδωσε το μήνυμα δύναμης & στήριξε τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού #EisaiDynami http://thndr.it/1LWSNtV» το Άλμα Ζωής Θεσ/νίκης κάλεσε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter ή Tumblr) να γίνουν κρίκος μιας ιδιαίτερης αλυσίδας «δύναμης», μπαίνοντας στη σελίδα που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό στο Thunderclap (https://www.thunderclap.it/projects/32426) και δίνοντας την έγκρισή τους να αναρτηθεί, ταυτόχρονα, στις 13 Οκτωβρίου το συγκεκριμένο μήνυμα «δύναμης» στα προσωπικά τους social media.
Μέσα σε 10 ημέρες, η διαδικτυακή καμπάνια ενημέρωσης κατάφερε να συγκεντρώσει 229  υποστηρικτές, ενώ το μήνυμα είδαν 155.164 χρήστες Social Media όταν αναρτήθηκε ταυτόχρονα στις 13 Οκτωβρίου και ώρα 12 μ.μ..

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απήχησης που είχε η πρωτοβουλία αυτή είναι το post που αναρτήθηκε στη Facebook σελίδα του Άλματος Ζωής Θες/νίκης, το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 3,469 likes και 241 shares, με δεκάδες σχόλια υποστήριξης τόσο από πρώην όσο και από νυν ασθενείς, καθώς και απλούς ανθρώπους που θέλησαν να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Σχετικά με την καμπάνια «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!»
Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!», προσεγγίζει την γυναίκα ασθενή με ολιστικό τρόπο  και της παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία τα οποία θα τη βοηθήσουν να ανακαλύψει την εσωτερική της δύναμη και να ανταπεξέλθει με σθένος και αυτοπεποίθηση στον αγώνα της.
Πρόκειται για μια  σειρά  δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων που έχουν στόχο την στήριξη και την συναισθηματικής ενδυνάμωσή της γυναίκας ασθενούς. Έως τις 12 Νοεμβρίου 2015, θα πραγματοποιηθούν πέντε διαδοχικοί κύκλοι δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού ή κάποια άλλη μορφή καρκίνου, καθώς και τους φροντιστές τους.  Κάθε κύκλος σεμιναρίων προσεγγίζει δημιουργικά μια διαφορετική πτυχή της γυναικείας φύσης και της θηλυκότητας: την ψυχολογία, την εξωτερική εμφάνιση, την διατροφή και την φυσική κατάσταση. Μέσω του προγράμματος κάθε συμμετέχουσα θα έχει την δυνατότητα να εξερευνήσει τον εαυτό της και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής της, ανακτώντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή της.
Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδας και υλοποιείται σε συνεργασία με τους  συλλόγους ασθενών «Αγκαλιάζω», «Άλμα Ζωής» και «Κ.Ε.Φ.Ι.».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria