Οργανώνεται ο νέος ΣΥΡΙΖΑ - OlaDeka

Οργανώνεται ο νέος ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε στο ρεπορτάζ πως θα ανασυγκροτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ποια είναι η στρατηγική των στελεχών της Κουμουνδούρου μέχρι το συνέδριο του Φεβρουαρίου, αλλά και την επόμενη ημέρα

 

Καθόλου τυχαία, άλλωστε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής μίλησε για την ανάγκη προσυνεδριακών διαδικασιών που θα είναι «ανοιχτές στους πολίτες που πιστεύουν σε εμάς και θέλουν να συμμετάσχουν, ανεξάρτητα αν για δεκαετίες ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή ακόμα και ΝΔ».

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει και η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή, που συνεδριάζει και σήμερα, το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο των 30.000 μελών του που πήραν μέρος στις διαδικασίες του 2012.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως με το μήνυμα του προς όλες τις πλευρές «πως η παραλειτουργία του κόμματος μέσα στο κόμμα τελείωσε», είπε ουσιαστικά τέλος στις συνιστώσες που παρά το γεγονός ότι τυπικά καταργήθηκαν στο ιδρυτικό συνέδριο του 2013, όμως  μηχανισμοί και φράξιες δεν έπαψαν ποτέ να υφίστανται μέσα στο κόμμα.

Στο επόμενο διάστημα ο στόχος της Κουμουνδούρου για την «επανίδρυση» του ΣΥΡΙΖΑ θα επικεντρωθεί στις εξής δράσεις:

– Ανασυγκρότηση των οργανώσεων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε Καποδιστριακό δήμο

– Ίδρυση Οργάνωσης Μελών σε κάθε εργασιακό χώρο

– Ίδρυση συνδικαλιστικής παράταξης στον εργατοϋπαλληλικό, τον αγροτικό, τον επιστημονικό και τον χώρο των μικρομεσαίων.

– Ξεκινά νέα καμπάνια εγγραφής μελών με σκοπό να γίνει άνοιγμα στον κόσμο και ειδικά στα λαϊκά στρώματα που στήριξαν το κόμμα σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις

– Εκλογικός μηχανισμός από την αρχή σε πολλές περιοχές

– Ανασυγκρότηση της νεολαίας, η οποία  είχε διαλυθεί προεκλογικά. Μάλιστα προγραμματίζεται να διεξαχθεί και Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ακόμα και μέσα στο Νοέμβριο.

– Θα υπάρξει και ανασυγκρότηση του Οργανωτικού Γραφείου για την κάλυψη των κενών σε πρόσωπα και χώρους ευθύνης.

Οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνονται σήμερα με την εκλογή του μεταβατικού γραμματέα που θα παραμείνει σε αυτή τη θέση μέχρι και το Συνέδριο. Ο Παναγιώτης Ρήγας, γραμματέας του Οργανωτικού, φαίνεται να είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος.

Στη συνεδρίαση θα συμπληρωθεί και η Πολιτική Γραμματεία μετά την αποχώρηση πέντε στελεχών το περασμένο καλοκαίρι, οι τέσσερις εκ των οποίων, έγιναν μέλη της Λαϊκής Ενότητας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria