Λειτουργία Skype Translator στην έκδοση για Windows - OlaDeka

Λειτουργία Skype Translator στην έκδοση για Windows

skype

Η Microsoft ενσωμάτωσε την λειτουργία Translator στην desktop έκδοση της εφαρμογής Skype για τα λειτουργικά συστήματα Windows 7, Windows 8 και Windows 10.

Το Skype Translator έκανε την αρχική του εμφάνιση τον Δεκέμβριο του 2014 σαν μεμονωμένη εφαρμογή σχεδιασμένη αποκλειστικά για το λειτουργικό σύστημα Windows 8. Στη νέα της μορφή και σε πρώτο στάδιο η εφαρμογή θα υποστηρίζει φωνητική μετάφραση σε/από έξι γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Κινέζικα (διάλεκτος των Μανδαρίνων) και Ισπανικά.

Η αναβάθμιση της εφαρμογής θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων οπότε και το νέο πλήκτρο θα εμφανιστεί στις επιλογές του χρήστη. Στην περίπτωση της  ανταλλαγής μηνυμάτων αντί των βίντεο-κλήσεων η λειτουργία θα υποστηρίζει έως και 50 διαφορετικές γλώσσες.

skype-translator-preview-open

Το Skype Translator θα αναγνωρίζει τον προφορικό λόγο μέσω της σύγκρισης με εκατομμύρια ηχητικά αποσπάσματα, στη συνέχεια θα κάνει τις πιθανές διορθώσεις στην καθομιλουμένη της κάθε γλώσσας και τέλος θα προχωρά στην τελική μετάφραση στην επιλεγμένη γλώσσα. Η μετάφραση στις βίντεο-κλήσεις θα εμφανίζεται τόσο σε μορφή κειμένου στην οθόνη του υπολογιστή όσο και σε ηχητική μορφή.

Σύμφωνα με τη Microsoft η λειτουργία είναι βασισμένη σε μοντέλα μηχανικής μάθησης με αποτέλεσμα να επέρχεται βελτίωση όσο περισσότερο χρησιμοποιείται.

Το Skype Translator θα αφορά μόνο τις desktop πλατφόρμες της Microsoft, ενώ δεν έχει γίνει καμία αναφορά για συστήματα Mac και λειτουργικά συστήματα iOS ή Android. Φυσικά, με την πολιτική που ακολουθεί η αμερικανική εταιρεία στην εποχή Nadella δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε εκδόσεις για τις προαναφερθείσες πλατφόρμες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria