Η 25χρονη που θυμάται όλα τα βιβλία Χάρι Πότερ λέξη προς λέξη! - OlaDeka

Η 25χρονη που θυμάται όλα τα βιβλία Χάρι Πότερ λέξη προς λέξη!

Όσο κι αν αγαπά κανείς την επιτυχημένη σειρά βιβλίων της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, είναι αδύνατο να καταφέρει να αποστηθίσει τις εκατοντάδες των σελίδων που περιγράφουν τις περιπέτειες του μικρού μάγου. Όμως η Ρεμπέκα Σάροκ από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας το έχει καταφέρει και μάλιστα αβίαστα!

Η απαγγελία αποσπασμάτων από τα βιβλία κάνει την Ρεμπέκα να κλέβει τις εντυπώσεις σε πάρτι και λοιπές συγκεντρώσεις φίλων. Τα βιβλία του Χάρι Πότερ δεν είναι όμως το μόνο που θυμάται η 25χρονη. Μπορεί να απομνημονεύσει με κάθε λεπτομέρεια εικόνες, εμπειρίες και ιστορίες και να επαναφέρει στη μνήμη της οποιαδήποτε πληροφορία επιθυμεί χάρη σε μια σπάνια νευρολογική πάθηση.

Η Ρεμπέκα είναι μία από τους 80 ανθρώπους στον κόσμο που διαθέτουν Ανώτερη Αυτοβιογραφική Μνήμη (HSAM), πάθηση γνωστή και ως υπερθυμησία.

Η μνήμη της Ρεμπέκα τής επιτρέπει να συγκρατεί ακόμη και ασήμαντες λεπτομέρειες από περιστατικά που συνέβησαν χρόνια πριν. Θυμάται σχεδόν κάθε όνειρο που έχει δει στη ζωή της αλλά και κάθε πάρτι γενεθλίων από τότε που έγινε 1 έτους.

«Θυμάμαι τη μαμά μου να με βάζει στη θέση του οδηγού στο αυτοκίνητο και να με βγάζει φωτογραφία όταν ήμουν 12 ημερών», δηλώνει η Ρεμπέκα, «είναι η πρώτη μου ανάμνηση». «Θυμάμαι την κάθε ημέρα που ακολούθησε από τότε. Δεν μπορώ να πω τις ακριβείς ημερομηνίες από τις πρώτες μου αναμνήσεις γιατί ήμουν πολύ μικρή για να καταλάβω τα ημερολόγια, θυμάμαι όμως τι έκανα, πώς ήταν ο καιρός κ.λπ.»

2D2B075300000578 3264163 image m 11 1444256561339

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Ρεμπέκα όχι μόνο θυμάται αλλά ξαναζεί τις αναμνήσεις τις. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Daily Mail, αναβιώνει κάθε συναίσθημα που συνόδευσε την εκάστοτε εμπειρία από το παρελθόν της, όσο μακρινή κι αν είναι. Νιώθει για παράδειγμα πραγματικό πόνο όταν θυμάται ένα τραυματισμό που είχε ως παιδί.

2D2B070F00000578 3264163 image m 10 1444256522630

Βέβαια, η τρομερή ικανότητα της νεαρής κοπέλας έχει και μειονεκτήματα. Όταν πήγαινε σχολείο δυσκολευόταν να παρακολουθήσει το μάθημα επειδή στο μυαλό της γυρνούσαν διάφορες σκέψεις και εικόνες, ενώ το βράδυ κοιμάται με το φως αναμμένο και ακούγοντας ραδιόφωνο, καθώς οι αναμνήσεις της την εμποδίζουν να κοιμηθεί εάν το δωμάτιο είναι πολύ σκοτεινό και ήσυχο.

Η Ρεμπέκα ταξίδεψε πρόσφατα στις ΗΠΑ ώστε να υποβληθεί σε μαγνητική και να μπορέσουν οι ερευνητές να μελετήσουν τον εγκέφαλό της.

Διαβάστε επίσης:

Γίγαντας ετών 3! Έχει ήδη ύψος 1,20!
Του απομένει λίγος χρόνος ζωής και έκανε κάτι απίστευτο για την κόρη του…
Αμερικανίδα εκδήλωσε το Σύνδρομο του Σοφού μετά από χτύπημα στο κεφάλι!

Εαν θελετε να τα μαθαίνετε όλα για την Υγεία κάνετε like ΕΔΩ ►

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria