«Η Κοζάνη του 20ου αιώνα»: Eγκαίνια για την εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας σε επιμέλεια της Σούλας Παλέντζα - OlaDeka

«Η Κοζάνη του 20ου αιώνα»: Eγκαίνια για την εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας σε επιμέλεια της Σούλας Παλέντζα

Φωτογραφίες!

Η Κοζάνη του περασμένου αιώνα ξεδιπλώνεται στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης και ξυπνά μνήμες μέσα από το φωτογραφικό φακό του χθες.

Η καθημερινότητα της ζωής της πόλης, τον περασμένο αιώνα, με τα κτήριά της, τους ανθρώπους και τις διάφορες δραστηριότητές τους, αναδύεται μέσα από 120 ασπρόμαυρες φωτογραφίες, πολύτιμα ντοκουμέντα της ιστορικής της ταυτότητας.

Η φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Η Κοζάνη του 20ου αιώνα» αποτελεί μια κατάθεση του Οργανισμού Αθλητισμού –Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης στην ιστορική μνήμη της Κοζάνης του χθες και πραγματοποιείται στα πλαίσια της 103ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της έκθεσης συνέλεξε και επιμελήθηκε η συντοπίτισσά μας φωτογράφος Σούλα Παλέντζα ερευνώντας παλιά αρχεία Κοζανιτών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν σήμερα, Σάββατο 10 Οκτωβρίου, ενώ την αφίσα της έκθεσης κοσμεί μια πολύτιμη φωτογραφία του 1960, στιγμιότυπο από το νιάημερο της Κοζάνης στην περιοχή της σημερινής λαϊκής αγοράς στην Αριστοτέλους.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Στραβού

Πηγή

IMG_9183 IMG_9175 IMG_9163 IMG_9160 IMG_9127 IMG_9120 IMG_9096 IMG_9080 IMG_9045 IMG_9042 IMG_9034

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria