Δέσμευση Χουλιαράκη για δημοσιονομική ισορροπία και κοινωνική δικαιοσύνη - OlaDeka

Δέσμευση Χουλιαράκη για δημοσιονομική ισορροπία και κοινωνική δικαιοσύνη

Δεσμεύσεις για την τήρηση της δημοσιονομικής ισορροπίας ώστε η ελληνική οικονομία να μην επιστρέψει στα ελλείμματα του 2009 αλλά και για κοινωνική δικαιοσύνη με την προώθηση μέτρων αντιμετώπισης της προϊούσας ανθρωπιστικής κρίσης έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ανοίγοντας τη συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2016 στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

«Πρώτη μας δέσμευση είναι η δημοσιονομική ισορροπία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και σημείωσε ότι τα επικαιροποιημένα στοιχεία δείχνουν βελτίωση της ελληνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι αντί για ύφεση -2,3% το 2015 θα κλείσει με -1,4% και το 2016 αντί για ύφεση -1,5% θα κλείσει με -1,3% . Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι αυτή η εικόνα επιτυγχάνεται χάρη στη βελτιωμένη πορεία των δημόσιων εσόδων και διαβεβαίωσε ότι τα εν λόγω στοιχεία θα ενσωματωθούν στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2016 που θα κατατεθεί σε ένα μήνα περίπου στη Βουλή.

Ο κ. Χουλιαράκης χαρακτήρισε, μάλιστα, «άγκυρα» του προϋπολογισμού τον στόχο για πρωτογενές ισοζύγιο 0,5%. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο στόχος αυτός είναι σαφώς χαμηλότερος από τους στόχους του πλεονάσματος 4,5% που είχε τεθεί με το προηγούμενο οικονομικό πρόγραμμα. Εξήγησε, μάλιστα, ότι αυτή η αλλαγή του στόχου ισούται με 7 ή 7,5 δις ευρώ διαφορά για την ελληνική οικονομία. «Αυτή διαφορά επιτρέπει στην κυβέρνηση να μην πάρει πρόσθετα μέτρα» σημείωσε αλλά υπογράμμισε την ανάγκη να εκτελεστεί πιστά ο προϋπολογισμός προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria