Γιατροί Χωρίς Σύνορα: «Ίσως αναθεωρήσουμε τη δράση μας σε εμπόλεμες ζώνες» - OlaDeka

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: «Ίσως αναθεωρήσουμε τη δράση μας σε εμπόλεμες ζώνες»

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: «Ίσως αναθεωρήσουμε τη δράση μας σε εμπόλεμες ζώνες»

Την αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο δραστηριοποιούνται στις εμπόλεμες ζώνες εξετάζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, έπειτα από το τελευταίο χτύπημα εναντίον νοσοκομείου στην Υεμένη.

Το προσωπικό και οι ασθενείς κατάφεραν να ξεφύγουν χωρίς να υπάρξουν θύματα. Μόνο ένα μέλος του ιατρικού προσωπικού τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διαφυγή.

Σύμφωνα με την οργάνωση, τα πλήγματα σε νοσοκομεία συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θεωρούνται εγκλήματα πολέμου.

«Τουλάχιστον 19 νοσοκομεία έχουν υποστεί καταστροφές στην Υεμένη τους τελευταίους έξι μήνες, το τελευταίο χτύπημα ήταν το εικοστό. Ανησυχώ πολύ για την κατάσταση στην Υεμένη, τη Συρία και άλλες χώρες, όπου δραστηριοποιούμαστε και σκεφτόμαστε αν θα πρέπει να στέλνουμε προσωπικό σε τέτοιες χώρες, όταν οι αντιμαχόμενες πλευρές δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο», ανέφερε ο πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Μεγκό Τερζιάν.

Οι επιθέσεις σε εγκαταστάσεις ανθρωπιστικών οργανώσεων προκαλούν διεθνή κατακραυγή.

Από την αμερικανική αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Κοντούζ του Αφγανιστάν 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών και 12 άτομα από το ιατρικό προσωπικό.

Η οργάνωση ζητά τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για την υπόθεση.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria