Antinews: Ούτε να το σκέφτεστε! - OlaDeka

Antinews: Ούτε να το σκέφτεστε!

Με ευθύνη της μεταβατικής ή προσωρινής ηγεσίας στήνεται ένα πολύ ύπουλο σκηνικό το οποίο είναι σίγουρο ότι αν επικρατήσει θα οδηγήσει σε «ανθρωποφαγία» και εμφύλιο στη ΝΔ

Αν κάποιος ερχόταν σ’ αυτή τη χώρα ξαφνικά και περνούσε από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας θα έλεγε «βρε τι ‘ναι τούτοι εδώ;». Η χώρα καίγεται κι αυτοί τσακώνονται και δεν μπορούν να βρουν πότε και πώς θα ψηφίσουν για νέο αρχηγό; Ενώ έπρεπε να είναι η διαδικασία συμφωνημένη, χωρίς αποκλεισμούς και βεβαίως χωρίς παιχνιδάκια, κάποιοι πιστεύουν ότι έτσι θα διασωθούν.

Με ευθύνη της μεταβατικής ή προσωρινής ηγεσίας στήνεται ένα πολύ ύπουλο σκηνικό το οποίο είναι σίγουρο ότι αν επικρατήσει θα οδηγήσει σε «ανθρωποφαγία» και εμφύλιο στη ΝΔ.

Στη συνάντηση που είχαν οι στενοί συνεργάτες των τεσσάρων μνηστήρων δεν κατέστη δυνατό να συμφωνήσουν σχεδόν σε τίποτε. Τον κ. Μεϊμαρακη εκπροσώπησε ο στενός συνεργάτης του Θόδωρος Αμπατζόγλου, τον κ. Μητσοτάκη ο Τάσος Γαϊτάνης, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας, τον κ. Τζιτζικώστα η βουλευτής ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τον κ. Γεωργιάδη ο συνεργάτης του, Στέφανος Σταμούλης.

Ο χρόνος διεξαγωγής είναι ένα θέμα: Ο Μεϊμαράκης, επειδή πιστεύει ότι ελέγχει τον μηχανισμό, θέλει να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν ώστε να αιφνιδιάσει τους συνυποψήφιούς του. Μέχρι και την 18η Οκτωβρίου πρότειναν σε μια διαδικασία – εξπρές ώστε κανείς να μην προλάβει να πει τι θέλει για τη ΝΔ και πώς ονειρεύεται το κόμμα.

Η πλευρά Τζιτζικώστα προσανατολίζεται για εκλογές την 1η Νοεμβρίου ενώ Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις καλοβλέπουν κάλπες στις 15 Νοεμβρίου, προφανώς επειδή πιστεύουν ότι μπορούν να αναστρέψουν το σε βάρος τους κλίμα. Πιο πιθανό είναι να γίνουν αρχές Νοεμβρίου πάντως σε μια αμοιβαία υποχώρηση όλων.

Καμιά συμφωνία δεν υπήρξε για το ποια εταιρεία θα αναλάβει το τεχνικό κομμάτι της ψηφοφορίας. Αυτό θα κρίνει και το χρόνο των εκλογών αφού πρέπει η εταιρεία να εξασφαλίσει τον μηχανισμό που πρέπει να στηθεί σε όλη τη χώρα.

Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί και το κόστος που υπολογίζεται σε… 5 εκατ. και όπως όλοι γνωρίζουν δεν τρέχουν λεφτά από τα μπατζάκια της ΝΔ. Μάλιστα, κάποιοι απλήρωτοι υπάλληλοι στο κόμμα απειλούν να μην στηρίξουν τη διαδικασία.

Υπάρχει μείζον θέμα και με το ποσό που πρέπει να πληρώνουν τα μέλη για να ψηφίζουν. Ο Τζιτζικώστας, θέλοντας να είναι ανοικτές οι διαδικασίες και να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι θέλει να είναι 1-2 ευρώ. Χαμηλό αντίτιμο ζητούν και οι Μητσοτάκης και Γεωργιάδης αλλά το βρώμικο παιχνίδι επιχειρούν να παίξουν οι πλησίον του Μεϊμαράκη. Ο μεταβατικός θέλει όσο το δυνατόν πιο «κλειστές» εκλογές ώστε να έχει περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι θα σημάνει και ανανέωση στο κόμμα αφού είναι σίγουρο ότι θα επιλέξουν ανατροπή κι όχι στασιμότητα στα παλιά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής θα προτείνει «χαράτσι» 20 ευρώ ώστε να αποτρέψει πολλούς που θέλουν να ψηφίσουν με τη δικαιολογία ότι δεν πρέπει να ψηφίζει όποιος… βλέπει φως και μπαίνει. Ουσιαστικά θα αποκλείσει χιλιάδες Νεοδημοκράτες, μεροκαματιάρηδες που θέλουν ένα διαφορετικό κόμμα και θα μετατρέψει τη διαδικασία σε εκλογές «κολλητών» από τα Βόρεια Προάστια. Μια ελιτίστικη διαδικασία δηλαδή που ευνοεί όσους ελέγχουν τους μηχανισμούς. Θα πρόκειται για φαλκίδευση της βούλησης του κόσμου της ΝΔ και σε ύπουλη κατάργηση της κατάκτησης του 2009, να ψηφίζεται δηλαδή ο πρόεδρος από τη βάση κι όχι από τα διάφορα κονκλάβια.

Κάποιοι θα πρέπει να σοβαρευτούν στη ΝΔ και να κοιτάξουν το καλό της παράταξης. Να μη διασύρουν το όνομα του κόμματος και να μη δημιουργούν ένα δυσώδες περιβάλλον που το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει νερό στο μύλο του Τσίπρα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria