Χρήστος Φωτίου: Το «τραγούδι του Τσίπρα» και η συνεργασία με την StarSystemPro

Στους καταρράκτες των Θεοδωριάνων

Με τσίπουρο, μεζέδες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική γιόρτασαν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στο ορεινό χωριό των Τζουμέρκων στην Ήπειρο. Οι κοντοχωριανοί και οι συγχωριανοί του πρωθυπουργού, καθώς η καταγωγή του Αλέξη Τσίπρα είναι από το Αθαμάνιο Άρτας, το έκαψαν με το που είδαν το exit poll και το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα!

 

1.jpgEpirus_Kalarrytes_Desyllas-20140926-184444.jpg

Σύμφωνα με το Έθνος, στο καφενείο του πρώην προέδρου της Κοινότητας και ξαδέλφου του Αλέξη Τσίπρα Σπύρου Φώτη(στα Τζουμέρκα), ο δημοφιλής τραγουδιστής και οργανοπαίκτης Χρήστος Φωτίου, έπαιζε και ξανάπαιζε το άσμα, που γράφτηκε για τον κύριο Τσίπρα τον προηγούμενο Ιανουάριο, όταν κέρδισε πρώτη φορά τις εκλογές!

 

tragoudi.jpg

«Στην Άρτα στ’ Αθαμάνιο, Δευτέρα πριν να φέξει βγάλαμε πρωθυπουργό, τον Τσίπρα τον Αλέξη… Και σε στεριά και θάλασσα, πάλι να ξαναφέξει, ξανά να φέρεις τη χαρά γεια σου λεβέντη Αλέξη» τραγούδαγαν οι Ηπειρώτες και χόρευαν και τσούγκριζαν μέχρι το πρωί της Δευτέρας!

Ο Χρήστος Φωτίου είναι πασίγνωστος δημοτικός τραγουδιστής των Τζουμέρκων. Το συνεργείο της StarSystemPro κατέγραψε παραδοσιακά τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος στους παραμυθένιους καταρράκτες των Θεοδώριανων. Τα στελέχη της StarSystemPro παρέμειναν σχεδόν δύο μήνες στα Τζουμέρκα και εκτός των προγραμματισμένων θεμάτων βάσει σεναρίου, κατέγραψαν ακόμη και ερασιτεχνικά videos σε αυτή την πανέμορφη περιοχή που ο φακός δεν την…χορταίνει.

Δείτε making of του ντοκιμαντέρ και πλάνα από γλέντι δεκαπενταύγουστου (στο τραγούδι πάλι ο Χρήστος Φωτίου) στην πλατεία του χωριού απ όπου κατάγεται ο Αλέξης Τσίπρας, το Αθαμάνιο:

fotiou-Smixiotis
O Χρήστος Φωτίου με τον σκηνοθέτη της StarSystemPro Πέτρο Σμιξιώτη στους καταρράκτες των Θεοδωριάνων

 

Tzoumerka_Desyllas-20140926-184423.jpg
Χρήστος Φωτίου: Το «τραγούδι του Τσίπρα» και η συνεργασία με την StarSystemPro
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria