To bitcoin αναγνωρίζεται ως συνάλλαγμα - OlaDeka

To bitcoin αναγνωρίζεται ως συνάλλαγμα

bitcoin

Η επίσημη αναγνώριση του bitcoin ως συνάλλαγμα έρχεται από την Επιτροπή Εμπορίου και Συναλλαγών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (CFTC). 

Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές κινήσεις προς την αναγνώριση του bitcoin ως ενός κανονικού νομίσματος, παρόλο που έχει μακρά ιστορία χρήσης στο web ως ένα virtual νόμισμα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που το bitcoin ή οποιοδήποτε άλλο virtual συνάλλαγμα αναγνωρίζεται ως εμπορικό στοιχείο, ενώ ακόμα υπάρχει μεγάλη συζήτηση αναφορικά με το εάν το νόμισμα αυτό μπορεί να ορίσει συναλλαγές πλήρους νομιμότητας. Η απόφαση της Commodity Futures Trading Commission (CFTC) των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο και κάνει τις όποιες αμφισβητήσεις να μοιάζουν παρελθόν.

Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι πλέον, μετά από μία τέτοια απόφαση, το bitcoin θα πάψει να είναι όσο ελεύθερο ήταν, καθώς θα μπορεί να τεθεί στο ίδιο καθεστώς ελέγχου που διέπει και άλλα νομίσματα, αναφορικά με το πώς και το πότε μπορεί να χρησιμοποιείται με νόμιμο τρόπο. Μένει να δούμε το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για το bitcoin, καθώς και το εάν μία τέτοια απόφαση θα σημάνει μία σημαντική αλλαγή στην δημοφιλία του ή μία συνακόλουθη αύξηση στην χρήση του για τις συναλλαγές.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria