LG Electronics και Google παρουσιάζουν το Nexus 5X - OlaDeka

LG Electronics και Google παρουσιάζουν το Nexus 5X

LG Nexus 5X 01

Η LG Electronics και η Google παρουσίασαν και επίσημα την τρίτη προσπάθεια της συνεργασίας τους με τα αποκαλυπτήρια του νέου Nexus smartphone.

Πρόκειται για το Nexus 5X το οποίο θα ενσωματώνει το νέο λειτουργικό σύστημα Android 6.0 Marshmallow εξαιρετικές δυνατότητες στην κάμερα και αυξημένο επίπεδο ασφαλείας.

Πιο αναλυτικά, το Nexus 5X διαθέτει οθόνη διαγωνίου 5,2 ιντσών Full HD IPS και πυκνότητας 423ppi, για καλύτερη ορατότητα σε εξωτερικούς χώρους και πιο καθαρές εικόνες. Επιπλέον, ενσωματώνεται η τεχνολογία αφής In-Cell Touch που προσφέρει ταχύτερη αναγνώριση των επιλογών του χρήστη.

Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 808, ενώ στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται και η θύρα επικοινωνίας USB Type-C που εξασφαλίζει σχεδόν τέσσερις ώρες λειτουργίας με μόλις 10 λεπτά φόρτισης.

Το Nexus 5Χ διαθέτει κύρια κάμερα ανάλυσης 12,3 Megapixel και μπροστινή κάμερα ανάλυσης 5 Megapixel. Και οι δύο αισθητήρες, στα 1.55 µm στην πίσω όψη της συσκευής και στα 1.4µm στη μπροστινή όψη, απορροφούν περισσότερο φως από οποιαδήποτε κάμερα προηγούμενων μοντέλων Nexus, γεγονός που μεταφράζεται σε πιο φωτεινές φωτογραφίες και καλύτερη αποτύπωση των λεπτομερειών ακόμη και όταν οι συνθήκες φωτισμού δεν είναι ιδανικές.

LG Nexus 5X 02

Επιπρόσθετα, η συσκευή μπορεί να γράφει βίντεο 4K και βίντεο σε αργή κίνηση (slow-motion), δυνατότητα που το καθιστά μία από τις πιο προηγμένες συσκευές multimedia της σειράς Nexus μέχρι σήμερα.

Σε επίπεδο ασφάλειας, η νέα συσκευή της σειράς Nexus διαθέτει το Nexus Imprint, έναν ειδικό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων τοποθετημένο, για μεγαλύτερη ευκολία, στην πίσω πλευρά, εκεί που συνήθως βρίσκει τη θέση του ο δείκτης μας. Έτσι, με ένα άγγιγμα στον αισθητήρα μπορεί να ξεκλειδώσει η συσκευή και να ενεργοποιηθεί η οθόνη της. Ειδικότερα για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών το Nexus Imprint θα υποστηρίζει και την εφαρμογή Android Pay.

Αρχικά, το Nexus 5X θα είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία από το Google Store, ξεκινώντας από τις Αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ιρλανδίας, της Κορέας και της Ιαπωνίας. Από τις 19 Οκτωβρίου, το Nexus 5X θα αρχίσει να διατίθεται και σε άλλες 40, περίπου, αγορές μέσω του Google Store, ενώ μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους θα βρίσκεται και σε καταστήματα λιανικής. Η τιμή και η διαθεσιμότητά του σε κάθε αγορά αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά LG Nexus 5X:

  • Επεξεργαστής: 1.8 GHz Qualcomm Snapdragon 808
  • Λειτουργικό Σύστημα: Android 6.0 Marshmallow
  • Οθόνη: 5,2 ίντσες Full HD IPS (1920 x 1080 / 423ppi)
  • Μνήμη: 2GB LPDDR3 RAM / 16 or 32GB eMMC ROM
  • Κάμερα: Πίσω 12,3 Megapixel με διάφραγμα F2.0, εμπρός 5 Megapixel με διάφραγμα F2.0
  • Μπαταρία: 2.700mAh (ενσωματωμένη)
  • Διαστάσεις: 147 x 72,6 x 7,9 χιλιοστά
  • Βάρος: 136 γραμμάρια
  • Δίκτυα: LTE-A Cat 6
  • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / Bluetooth 4.2 / NFC / Type-C USB
  • Χρώματα: Ανθρακί / Πράσινο Χαλαζία / Λευκό του Πάγου
  • Άλλα χαρακτηριστικά: Βίντεο 4K / Dual Flash / IR Laser Auto-Focus / Αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria