H Samsung επενδύει περαιτέρω στο Tizen - OlaDeka

H Samsung επενδύει περαιτέρω στο Tizen

tizen

H Samsung φαίνεται ότι θέλει να δώσει ακόμα περισσότερη προσοχή στο λειτουργικό σύστημα Tizen, το οποίο και ετοιμάζεται να ενσωματώσει σε πολλές συσκευές. 

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν το Tizen άγνωστη λέξη και η Samsung επιδιώκει να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Ήδη έχει βάλει το λειτουργικό της σύστημα σε αρκετές προτάσεις που ανήκουν στο ευρύτερο οικοσύστημα του Internet of Things, ενώ δεν αποκλείεται να είναι αρκετοί εκείνοι οι χρήστες που το έχουν χρησιμοποιήσει, χωρίς να το γνωρίζουν.

Εκτός από το Samsung Gear S2 smartwatch, η Samsung έχει ήδη ανακοινώσει από τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της παρουσίας της στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας, ότι θα βάλει το Tizen σε όλες τις νέες Smart TV που θα κυκλοφορήσει προσεχώς. Σύμφωνα με το VentureBeat, ήδη το Tizen έχει κατακτήσει την πέμπτη θέση στην κατάταξη των λειτουργικών συστημάτων για smartphones κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2015, εκτοπίζοντας το Firefox OS.

Ένας τομέας στον οποίο δίνει ιδιαίτερη προσοχή η Samsung είναι η κοινότητα των Tizen developers, στους οποίους βασίζεται για την ανάπτυξη των κατάλληλων εφαρμογών, προκειμένου να είναι ακόμα πιο προσιτό και ενδιαφέρον το νέο λειτουργικό της σύστημα. Το Tizen Store είναι διαθέσιμο σε 182 χώρες με 1000 περίπου εφαρμογές διαθέσιμες στις ηλεκτρονικές προθήκες του.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria